Kadıoğlu pazarcıları dinledi

Kadıoğlu pazarcıları dinledi
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu kısa bir süre önce kurulan Esenyurt Pazarcılar derneği ile Esenkent Hasbahçe’de bir araya geldi.
 
 
İki buçuk yıldır Esenyurt’ta pazarcılar komisyonu olarak faaliyetlerini yürüten, pazar esnafı dernek oluşturduktan sonra, pazarcıların sorunlarını ve sıkıntılarını bildirmek üzere Belediye başkanı Necmi Kadıoğlu ile toplantı tertip ettiler.
 
Pazarcılar derneği başkanı Cihangir Demir ve yardımcıları Başkan Kadıoğlu’na, iki buçuk yıllık süre zarfında meslektaşlarına yönelik neler yaptıklarını, pazarcılarında birlik, beraberlik içinde olması gerektiğini ve bu konularda Belediye başkanı Necmi Kadıoğlu’nunda desteklerinin olduğunu belirttiler.
 
Sıkıntıları annattılar
Pazarcılar derneği, yönetimi olarak “ Belediye başkanı ile bir araya gelmek diğer arkadaşlarımız ile tanışma, kısa ve uzun vadeli sıkıntılarımızı kendisine iletmek istiyoruz.Bundan sonrada böyle iletişim toplantılarını sürekli hale getirmek istediklerini belirten pazarcılar derneği yönetimi, Esenyurt’taki hizmet ve projelerinden dolayı Başkan Kadıoğlu’na teşekkür ediyoruz” diyerek  pazar kurulduğu günlerde, seyyar satıcıların, marketlerin ve mağazaların haksız rekabetlerinden rahatsız olduklarını belirttiler. Ayrıca pazarlardaki son düzenlemeler, kapalı Pazar sistemi, harç ve aidatlar konusunda, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na sorular yönelttiler.
 
Kadıoğlu “ Böyle gelmiş böyle gitmez”
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu pazarcıları dinledikten sonra, Esenyurt’un her alanda değişim ve dönüşüme uğradığını, ilçede çalışma ve yaşam koşullarının daha iyiye gittiğini vurgulayan Kadıoğlu “Diğer sivil toplum kurumları ile olduğu gibi sizlerle de bundan sonra zaman zaman bir araya gelerek istişare edeceğiz. Esenyurt’ta yıllar önce pazarlar hangi düzende ise bugünde aynı düzende devam etmektedir. Fakat böyle gelmiş böyle gitmez diyerek, Esenyurt’u her alanda yeni bir şehir olarak inşa ediyoruz.Neden bunları yapıyoruz , bölgemiz hızla gelişirken insanımız da kalkınsın istiyoruz.
 
Esenyurt’u yüzde 50 -60 arası planlamış durumdayız. Örnek Mahallesi ve Talatpaşa Mahallesi ’nin pazarı şuan projelendirilmiş durumdadır.Diğer mahalleler de sırasıyla bu hizmeti gerçekleştireceğiz. Esenyurt İstanbul’un en cazip ilçelerinden biri haline gelecek.” diyerek sözlerini tamamladı.
 
Esenyurt Üniversite’ye kavuşacak
Necmi Kadıoğlu daha sonra pazarcıların sorularını yanıtlayarak, problemlerine yardımcı olmaya çalıştı.Kapalı pazar sistemi, Esenyurt’ta hayata geçmesi ile pazar esnafı ve Esenyurt’lu vatandaşlar için pazarların modern, temiz ve düzenli hale geleceğini belirtti.Bu alandaki çalışmaların hızla devam ettiğini, yer konusunda pazarcılara gerekli kolaylığın sağlanacağını ifade etti.
Kadıoğlu, Esenyurt Üniversitesi projesinden de bahsederek eğitimde, sağlıkta, sosyal ve kültürel projelerle atılan adımlar Esenyurt’u yaşanılacak bir çekim merkezi haline getirmiş durumda olduğunu söyledi.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.