Kızılay'dan Patrikhane'ye yardım

Kızılay'dan Patrikhane'ye yardım
Kızılay, İstanbul Kumkapı'daki Ermeni Patrikhanesi'ne bin koli gıda paketi ve 300 çift ayakkabı yardımı yaptı.
Ermeni Patrikhanesi'ne yılbaşı jesti. Kızılay, İstanbul Kumkapı'daki Ermeni Patrikhanesi'ne bin koli gıda paketi ve 300 çift ayakkabı yardımı yaptı.  Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Aram Ateşyan:

"Tanrının emirlerini yerine getirmek önce yardımdan geçer. İncil'de yazar ki düşene fakire yapılan her türlü yardım için tanrı der ki bana yapılmıştır. İşte bu felsefeyle biz yola çıktık. Bu yardım mücadelemizde Kızılay'ı da aramızda görmek bizleri mutlu etmiştir. Kızılay'a teşekkür ediyorum"

Patrikhaneden yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, bin koli gıda paketi ve 300 çift ayakkabıdan oluşan yardım malzemeleri Türk Kızılayı yetkilileri tarafından Patriklik Genel Vekilli Aram Ateşyan'a teslim edildi.

Yardım paketlerinin Ateşyan'a teslim edilmesinin ardından Ermeni Patrikanesin'de basın toplantısı düzenlendi. Patrikanede düzelenen basın toplantısına Patriklik Genel Vekilli Aram Ateşyan, Kızılay Genel Başkan Danışmanı Kamil Akyıldız ve Kızılay Adalar Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avedis Hilkat katıldı.

İNSANLARIMIZ AYNI ZAMANDA GIDAYA DA İHTİYACI VAR"


Aram Ateşyan yaklaşık 10 sene önce patrikane çatısı altında fakirlere yardım kolu kurulduğunu belirterek, "Bizim amacımız ilk etapta kullanılmış elbiseleri değerlendirip fakirlerimize temiz bir şekilde aktarmaktı. Ancak zaman içinde gördük ki sadece giyim yeterli olmuyor. İnsanlarımız aynı zamanda gıdaya da ihtiyacı var" dedi.

"KIZILAY TARAFINDAN BİN KOLİ GIDA YARDIMI YAPILDI"


Kumkapı'da din, ırk, mezhep ayrımı yapmadan herkese yardımda bulunduklarını anlatan Ateşyan, Kumkapı'da bulunan ermenilere, yabancı ülkeden gelmiş göçmenlere patikanenin yardım elini uzattığını belirtti.

Ateşyan, "Ancak bütçe kısıtlaması vardı. Biz gıdaya fazla maddiyat ayıramazdık. Bu vesileyle Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali bizleri ziyaret etmişti. Biz bu konuyu kendilerine açtık. İnsanı yardıma ihtiyacımız olduğunu söyledik. Kısa süre içinde Kızılay tarafından bugün bin koli gıda yardımı yapıldı" diye konuştu.

"TANRININ EMİRLERİNİ YERİNE GETİRMEK ÖNCE YARDIMDAN GEÇER"

"Tanrının emirlerini yerine getirmek önce yardımdan geçer" diyen Ateşyan, "Çünkü İncil'de yazar ki eğer aç olanı doyurmadıysanız, çıplak olanı giydirmediyseniz, hasta olanı ziyaret etmemişseniz bana da yapmamışsınız. Tanrı içinde yapmadınız. Düşene fakire yapılan her türlü yardım için tanrı derki bana yapılmıştır. İşte bu felsefeyle biz yola çıktık. Bu yardım mücadelemizde Kızılay'ı da aramızda görmek bizleri mutlu etmiştir. Kızılay'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ"


Kızılay Genel Başkan Danışmanı Kamil Akyıldız," Kızılay olarak Türkiye'de yardıma muhtaç, bütün insaların yanında olmak üzere bir organizasyon başlattık. Burada Ermeni Patrikanesi'yle başladı bu organizasyon. Daha sonra Rum Patrikanesi." dedi.

"GIDA YARDIMI SÜREKLİ DEVAM EDECEK"

Bir gazetecinin "Bu işbirliği nasıl doğdu? şeklindeki soruya Akyıldız, "Bu işbirliği sayın Başkanımız Tekin Küçükali'nin fikridir. Kızılay'ın siyasi bir kimliği yok. Dünyanın her yerinde felakete uğramış yardıma ihtiyacı olan tüm grupların yanında olma felsefesi içinde hareket eden bir kurumdur Kızılay. Dolayısıyla memleketimizde özellikle bu kış aylarında maalesef ki birçok ihtiyacı olan vatandaşlarımız belirli yardım kuruluşlarından bu ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bizler o yardım kuruluşlarının bir şeye ihtiyacı olup olmadığını bilemiyoruz. Başkanımız Küçükali böyle bir çalışmayla Ermeni Patrikanesi'nden bu startı verdi. Burada Ermeni Patrikanesi'nin yardım aldığı insanlarımızın arasında Afrikalılardan tutun müslüman kardeşlerimiz, Hristiyan kardeşlerimiz tamamen siyasi bir kimlik altında değil, tamamen insanı bir yardım organisazyonu. Bunun içerisinde de Kızılay mutlaka olmalı dedik. Ve yardımlar bu sürekli devam edecek" açıklamasında bulundu.

"DAĞITIMA BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLANDI, DAĞITILIYOR"


Bir gazetecinin, "Bin koli gıda paketi ve 300 çift ayakkabı ne zaman dağıtılacak" şeklindeki soruya, Patriklik Genel Vekili Aram Ateşyan, "Dağıtıma bugünden itibaren başlandı, dağıtılıyor" dedi. Ateşyan, "Şimdilik elimizde olan gıdaları ve elbiseleri dağıtıyoruz bugün. Haftanın iki günü biz gıda ve giyim yardımını yapıyoruz halkımıza" diye konuştu. Ne kadar kişiye ulaşabiliyorsunuz şeklindeki soruya Ateşyan, "Patrikaneden yardım alan 3 binin üzerinde bizde kayıt var" şeklinde konuştu.

"YARDIMI YILBAŞI ÖNCESİ YAPMAK İSTEDİK İNSANLAR YENİ YILI HEDİYELERLE KARŞILAMIŞ OLSUNLAR"

Kızılay Genel Başkan Danışmanı Kamil Akyıldız, "Yardımı özellikle yılbaşı öncesi yapmak istedik ki yeni yıl insanlar için belki biraz daha hediyelerle karşılamış olsunlar onlarda kendi imkanları çerçevesinde. Ama böyle bir takvim için özellikle yılbaşı seçilmiş değil. Bu sürecin sonunda ortaya çıkan bir dönem aslında" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.