Kongre Delegelerinden Başkan Akgün’e Teşekkür

Kongre Delegelerinden Başkan Akgün’e Teşekkür
Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin gündemine Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Türk Milli Delegasyonu Üyesi Dr. Hasan Akgün’ün konuşması damga vurdu. Delegeler, Akgün’e teşekkür etti.
 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Fransa’nın Strazburg kentinde Avrupa Konseyi’nde gerçekleştirilen 29. Kongre’de "Suriye ve Göç" konulu oturumda konuştu. Akgün, yaptığı konuşmada sorunun basit bir göç sorunu olmadığının altını çizerek, Avrupa’nın bir insanlık imtihanıyla karşı karşıya olduğunu belitti. Başkan Dr. Akgün şunları söyledi:
“Canını kurtarmak, yaşamını sürdürebilmek için evini, vatanını, malını mülkünü terk edip kaçan milyonlarca Suriyeli yollarda. Bu basit bir göç değil. İnsanlar yaşamlarını sürdürebilmek için, kurşundan ve ölümden kaçmak için her türlü tehlikeyi ve zorluğu göze alıyor. Avrupa, bir insanlık sorunuyla, imtihanıyla, insanlık sınavıyla karşı karşıya bulunuyor. Türkiye 2,5 milyon Suriyeli’ye bakarken, tüm Avrupa devletlerine sığınan Suriyeli sayısı 700 bin.”
Yaklaşan kış nedeniyle çocukların, kadınların, yaşlıların, hastaların çok zor durumda kalacağını ve ölümlerin artacağını anlatan Dr. Akgün, “Suriye’de hayat normale dönene kadar insanlık adına bu insanlara kapılarımızı açmamız gerekiyor. Tüm Avrupa, acilen bu soruna birlikte çözüm getirmeliyiz” diye konuştu.
Dr. Akgün’den sonra konuşan tüm konuşmacılar, Başkan Akgün’ü destekledi. Bazı delegeler yanına gelerek yaptığı konuşma için Akgün’e teşekkür etti. Başkan Dr. Akgün’den alıntı yapan tüm konuşmacılar, Suriyeli göçmenler konusunun “basit bir göç olmadığı ve bütün ülkelerin ortak hareket edip, yükü bölüşmesi gerektiği” konusunda hemfikir oldu. Başkan Dr. Akgün’ün konuşması ana gündem maddesi olarak kongreye damgasını vurdu.

MESLEK EDİNDİRME KURSLARINA BÜYÜK İLGİ
Başkan Dr. Hasan Akgün, “Kadının Toplumsal Hayattaki Yerinin Artırılması” konulu başka bir oturumda da söz alarak Büyükçekmece Belediye Halk Akademisi’ne bağlı meslek edindirme kurslarını anlattı. Bu kurslara katılan kadınların meslek edindiğini, toplumsal ve ekonomik hayata katılmalarının sağlandığını anlatan Dr. Akgün, meslek edinen kadınların ürettiklerini satıp para kazanmaları için belediyenin kendilerine yer tahsis ettiği örneğini verdi. Meslek edindirme kursları ve kadınlara ürettiklerini satacak yer verilmesi delegelerin büyük ilgisini çekti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.