Küçükçekmece'de ücretsiz kan şekeri taraması

Küçükçekmece'de  ücretsiz kan şekeri taraması
Küçükçekmece Belediyesi, vatandaşlara ücretsiz kan şekeri taraması yaptırıyor. Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Aydın Üniversitesi’nde başlatılan ücretsiz şeker taraması ilgi görüyor
Sağlıklı yaşamı destekleyerek, halkın sağlığını koruyucu programlar yürüten Küçükçekmece Belediyesi, ücretsiz kan şekeri taramasını başlattı. Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen taramada, biyolog Saniye Yıldız Soylu ve ekibi çok sayıda vatandaşın kan şekerini ölçtü. Kan şekerini ölçtüren vatandaşlar, açlık ve tokluk kan şekeri olmak üzere iki türde yapılan taramanın sonuçlarını anında öğrendi. Tarama sonucu kan şekeri değerleri risk sınırlarının üzerinde çıkan vatandaşlar hastanelere yönlendirildi.

YAKLAŞIK BİN KİŞİ TARAMADAN GEÇECEK

Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Aydın Üniversitesi ve Küçükçekmece Belediye Başkanlığı’nda kurulan stantlarda 5 gün boyunca sürecek taramaya, yaklaşık 1000 kişinin katılması planlanıyor. Türkiye’de en çok görülen rahatsızlıkların başında gelen şeker hastalığının risklerini öğrenen vatandaşlar, takip ve tedaviye ilişkin gerekli bilgileri de Küçükçekmece Belediyesi’ne bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü uzmanlarından alabiliyor.

TESTİ MUTLAKA YAPTIRIN

Şeker hastalığının oldukça yaygınlaştığına dikkat çeken Biyolog Saniye Yıldız Soylu, kan şeker taramasının önemine işaret etti. Verilere göre önümüzdeki 15 yılda dünyada 316 milyon insanın diyabet hastası olacağını belirten Soylu, “Gittikçe artan obezite nedeniyle risk artık çocukları da kapsıyor. Bebeklerde bile gördüğümüz bu hastalık, ailesinde şeker hastası bulunanları da yakından ilgilendiriyor. Bu bakımdan vatandaşlarımızın mutlaka bize gelip test yaptırmaları gerekiyor.” diye konuştu. Yapılan testin çok basit olduğunu ve sonucun hemen alınabildiğini ifade eden Soylu, “Çıkan sonuca göre vatandaşlarımızı Sağlık İşleri Müdürlüğümüzde birkaç gün teste tabi tutuyoruz. Eğer durum ciddiyse hastanelere yönlendiriyoruz.” dedi.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.