KUTLAYAMADILAR

KUTLAYAMADILAR
Kadın cinayetlerinde üst sıralarda bulunan Türkiye'de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde iki vahşet daha yaşandı. Ümraniye ve Esenyurt'ta kocalarının saldırısına uğrayan iki kadın hayatını kaybetti

Kadın cinayetlerinde üst sıralarda bulunan Türkiye'de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde iki vahşet daha yaşandı. Ümraniye ve Esenyurt'ta kocalarının saldırısına uğrayan 
iki kadın hayatını kaybetti. Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddette ilk sıralarda yer alan Türkiye, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne de yine kadın cinayetleriyle girdi. Ümraniye'de ve Esenyurt'ta yaşanan olaylarda eşlerinin saldırısına uğrayan Demet Karakaş ve Yasemin Altun vahşice öldürüldü. 

Karakaş ve Altun Katledildi
KADIN cinayetleri ve kadına yönelik şiddette üst sıralarda yer alan Türkiye, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne de yine kadın cinayetleriyle girdi. Ümraniye ve Esenyurt'ta yaşanan olaylarda eşlerinin saldırısına uğrayan Demet Karakaş ve Yasemin Altun vahşice öldürüldü. Ümraniye'de öldürülen Demet Karakaş'ın 5 yaşında bir kızı olduğu öğrenilirken, Yasemin Altun Esenyurt'ta 8 yıllık eşi tarafından bıçaklanarak katledildi. 

Tam 50 yerinden bıçaklandı
KADINLAR Günü'ne bir gün kala işlenen cinayetlerin ilki Ümraniye Yukarı Dudullu Mahallesi Altınbaşak Sokak'ta gerçekleşti. Yapılan ilk muayeneye göre genç kadının yüzünde, boynunda, karnında ve ellerinde 50 bıçaklama izi olduğu belirtildi. Esenyurt'ta gerçekleşen cinayette ise Ömer Altun 8 yıllık eşi Yasemin Altun'u bıçak darbeleriyle öldürdü. Altun çiftinin bir süredir ayrı yaşadığı, cinayetin nedeninin kıskançlık olduğu öğrenildi. 

Eşyalarını almaya gitmişti
Dün sabah Ümraniye Yukarı Dudullu Mahallesi Altınbaşak Sokak'ta vahşet yaşandı. İddiaya göre Karakaş çifti bir süredir sorun yaşıyordu. Sorunlar nedeniyle annesinin yanına taşınan Demet Karakaş, dün sabah eşyalarını almak için eşiyle yaşadıkları eve gitti. Bu sırada çift arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Nurali Karakaş, dehşet saçtı. Karısını birçok yerinden bıçaklayan Nurali Karakaş, daha sonra polisi arayarak kendisini ihbar etti.

50 yerinden bıçaklanmış
Olay yerine gelen polisler Nurali Karakaş'ı gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Ağır yaralı genç kadın olay yerine gelen ambulans ile Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yapılan ilk muayene bulgularına göre genç kadının yüzünde, boynunda, karnında ve ellerinde 50 bıçaklama izi olduğu belirtildi. Karakaş çiftinin 5 yaşında bir kız çocukları olduğu öğrenildi.

Uyandırıp öldürdü

Bitmek bilmeyen kadına şiddet, önceki gün de 28 yaşındaki 1 çocuk annesi Yasemin Altun’u hayattan kopardı. Esenyurt’ta oto lastik kaplama işi yapan Ömer Altun (33) ile 8 yıllık eşi Yasemin Altun’un oturduğu evden çığlık sesleri gelmesi üzerine komşuları polise haber verdi. Eve giden ekipler, Yasemin Altun’u evde kanlar içinde buldu. Hastaneye kaldırılan genç kadın kurtarılamadı.

Cinayetin ardından gözaltına alınan Ömer Altun “Uzun zamandır aramızda sorunlar vardı. Kışın İstanbul’daydı, yazın memleketimiz Giresun’a gidiyordu. En son gittiğinde geri gelmedi, kızımızı orada okula yazdırdı. Sömestrde ikna edip İstanbul’a getirdim. Ancak sürekli olarak başka erkeklerle görüşüyordu. Son tartıştığımızda ‘sana karılık yapmam’ diyerek başka bir odada kalmaya başladı. Gece yarısı eve geldim. Mutfaktan bıçak alıp eşimi uyandırdım. ‘Benden sana yâr olmaz’ deyince kendimi kaybettim. Bıçağı gelişigüzel salladım” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.