Mimar Sinan Özel Okulları’nda akademi rüzgârı

Mimar Sinan Özel Okulları’nda akademi rüzgârı
Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi olan ve Türkiye’deki eğitim- öğretim alanında başarılara imza atan Prof. Dr. Ziya Selçuk, 4 Aralık Cumartesi günü ‘Yeni bir yüzyılda anne-baba olmak’ adlı seminerini Mimar Sinan Özel Okulları’nda yaptı.



Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi olan ve Türkiye’deki eğitim- öğretim alanında başarılara imza atan Prof. Dr. Ziya Selçuk,  4 Aralık Cumartesi günü ‘Yeni bir yüzyılda anne-baba olmak’ adlı seminerini Mimar Sinan Özel Okulları’nda yaptı.

 O, 1961 yılında Ankara’da doğdu. Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında lisans, doktora, doçentlik ve profesörlük derecelerini aldı. Halen Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Selçuk, rehberliğin öğrenme ve öğretim süreçleriyle kesiştiği alanlarda çalışmalarını sürdürmekte. İnsan İlişkilerinde Kendini Açma, Gelişim ve Öğrenme, Öğretmen-Öğrenci Davranışlarının Gözlenmesi, Dikkat Eksikliği ve Hiperaktif Çocuklar, Sınıf İçi Rehberlik Uygulamaları ve Çoklu Zekâ Uygulamaları adlı kitapları ve çok sayıda bilimsel yayını da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 1994 yılında Pittsburgh Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulunan Selçuk, yedi yıl ilköğretim bölüm başkanlığını yürütmüştür. Prof. Dr. Selçuk 2003 – 2006 yılları arasında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı yapmış ve 2004 müfredat reformu çalışmalarını yürütmüştür. Ayrıca AB müzakereleri sırasında Eğitim ve Bilim başlığı görüşülürken ülkemiz adına Brüksel’de aktif görev almıştır.  Eğitim ve Öğretim alanında hem ülkemizi yurtdışında temsil etmiş hem de bu alanda da danışmanlık yapmıştır. Mimar Sinan Özel Okulları velileri ve öğretmenlerinin dikkatle dinlediği Ziya Selçuk seminerinde ‘Türkiye’deki eğitim anlayışı’, ‘Ebeveynlerin çocuklarla olması gereken ilişkilerini’ ve ‘Çocuklar üzerindeki sorumluk anlayışı’na değindi. Dinleyiciler arasında Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı’da vardı. Seminer sonunda Ziya Selçuk’un plaketini vermek üzere sahneye çıkan Hüseyin Avni Sandıkçı, “ Sizi dinlemekten ve size Mimar Sinan Özel Okulları adına plaket vermekten gurur duyuyorum” dedi.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.