MÜSİAD Başkanı'ndan öğrencilere öğütler..

MÜSİAD Başkanı'ndan öğrencilere öğütler..
Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan, “Küçük İstanbul Buluşmaları”, bu kez MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan’ı ağırladı. Vardan, meslekteki deneyimlerini ve başkanlığa uzanan süreci Küçükçekmeceli öğrencilerle payl

Yarının başarılı bireylerini yetiştirmek amacıyla düzenlenen Küçük İstanbul Buluşmaları’na,  MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan konuk oldu. Vardan’ın, mesleki yaşamındaki tecrübelerini ve başkan olma sürecini anlattığı söyleşiye öğreniciler büyük ilgi gösterdi. Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, lise öğrencileri ve öğretmenler katıldı. Söyleşi öncesi, Ömer Cihad Vardan’ı anlatan kısa bir tanıtım filmi gösterildi. Vardan, kendisi hakkında bilinmeyenlerin anlatıldığı tanıtım filmini büyük beğeni ile izledi.

 İŞ HAYATINA KÜÇÜKÇEKMECE’DE ATILDIM

 Hayatının anlatıldığı kısa tanıtım filminin ardından kürsüye gelen Vardan, bu buluşmanın daha önce defalarca planlandığını ancak bu güne nasip olduğunu söyledi. Burada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vardan, başta Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay olmak üzere bütün protokol üyelerine teşekkür etti. Küçükçekmece’nin kendisi için özel bir yer olduğunu anlatarak söze başlayan Vardan,  “Küçükçekmece benim mezun olduktan sonra ilk çalıştığım yerdir. Burada bir fabrikada mühendis olarak işe başladım. Kazandığım tecrübeler sonucunda Endüstriyel ısıtma işinde Türkiye’de ilkleri başaran biri oldum. Tofaş, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadı gibi yerlerin ısıtma işlerini biz yaptık, sonrasında beni MÜSİAD Başkanlığına layık gördüler ve şimdi burada karşınızdayım” diye konuştu.

 KİŞİSEL GELİŞİME DE KATKI SAĞLIYORUZ

 1991 yılında bir arkadaşının vasıtasıyla MÜSİAD’la tanıştığını söyleyen Vardan,  derneğin günümüzdeki önemine dikkat çekti. Vardan; “MÜSİAD işadamları için büyük bir yapılanma. Derneğimize üye arkadaşlarımızın hem kişisel hem de kurumsal gelişimlerini sağlayarak onların imkanlarını artırmaya gayret gösteriyoruz. Sonuç olarak  ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle derneğimizin genç iş adamları için yaptıkları çalışmaların önemi büyüktür.” dedi.

 BAŞARI İÇİN BEŞ ÖNEMLİ NOKTA

 Kendisine soru soran öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Vardan; gençlerin hayatında beş konunun önemli olduğunu ifade ederek “Bunlar, hedef belirlemek, çok çalışmak, karşılaşılan zorluklardan yılmamak, morali yüksek tutmak ve iyi çevre kurup insani ilişkileri iyi tutmak” diye konuştu.

BU TECRÜBEYİ BAŞKA HİÇBİR YERDE BULAMAZSINIZ

 Söyleşi sonunda Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardar’a katılımlarından dolayı plaket verirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da çiçek takdim etti. Plaket verdikten sonra kısa bir konuşma yapan Yeniay; “Buradaki tecrübeyi bir başka yerde bulma şansınız yok. Burada paylaşılanlar bir nasihat değil hayat hikayesidir. Buradaki tecrübeleri yaşayarak öğrenmenin bedeli ağır olur. Bu bağlamda bu ağır bedelleri ödemememek için bu örnek insanların anlattıkları, tecrübeleri sizlere yol gösterecektir.” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.