Nesin Vakfı'na büyük bağış

Nesin Vakfı'na büyük bağış
Bir süredir yıkılması gündemde olan Şirince'deki Nişanyan evleri, sahibi yazar Sevan Nişanyan tarafından Nesin Vakfı'na bağışlandı.

Nişanyan, yıkımla ilgili olarak da  'Öyle de yıkamazlar, böylede yıkamazlar. Yıkımla Türkiye Cumhuriyeti devleti enkaz altında kalır' dedi. Nesin Vakfı adına konuşan Prof. Ali Nesin, 'Bugüne kadar yapılan en büyük bağıştır. Sevan Nişanyan'ı 35 yıldır tanırım. 25 yıl önce birlikte askerlik yaptık. 'Orduyu isyana teşvik' suçlamasıyla birlikte cezaevinde yattık. Dostluğumuz o günlerde başladı. O bir sağcıydı, ben ise bir solcu. 25 yıldır birbirimizin fikrini değiştiremedik. Ama bu düşünce ayrılığından düşmanlık değil zenginlik doğdu' dedi.          

Yıkımı durduramaz
İZMİR İl Özel İdaresi ise bağışın yıkım kararına etkisinin olamayacağını bildirdi. Açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca özel bir yasa çıkarılırsa yıkım işleminin iptalinin söz konusu olabileceği belirtildi. Bağışlanan mülkler arasında Nişanyan Oteli, bir tarihi ev, bir hamam, bir arsa ile çok sayıda bağevi, bir konak, çiftlik, Hodri Meydan Kulesi'ni içeren İlyastepe arazisi ve Nişanyan'ın kendi evi de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.