O işçinin bebeği doğdu

O işçinin bebeği doğdu
Afşin'deki heyelanda toprak altında kalan işçilerden Turan Gökhan'ın eşi, bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeğe babasının çok istediği 'Ahmet' adı verildi. O artık Ahmet Turan...

Kahramanmaraş Afşin'de, kömür üretimi yapılan sahada 10 Şubat günü yaşanan göçük sonucu toprak altında kalan 9 işçiye hala ulaşılamadı. O işçilerden topograf Turan Gökhan'ın eşi dün bir erkek bebek dünyaya getirdi. Hamileliğin
39. haftasında sancısı tutan Leman Gökhan kaldırıldığı hastanede sezaryenle doğum yaptı. Bebeğin sağlık durumu iyi, anneye psikolojik destek veriliyor.
Afşin Kaymakamı Faik Arıcan ile Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan dün hastaneye gelerek anne ve bebeğini ziyaret etti. Arıcan, bebeğe cumhuriyet altını takarken anne Leman Gökhan, 'Eşimi toprak altından çıkarın' dedi.

OĞLUM OLACAK DEMİŞ
Yakınları, Turan Gökhan'ın olaydan önce, 'Arkadaşım söyledi, rüyasında görmüş, bir oğlum olacakmış. Benden adını Ahmet koymamı istedi'' dediğini, o nedenle bebeğe 'Ahmet' ile kendisinin ismi olan 'Turan' adlarının verildiğini belirtti. 6 yıllık evli olan çift, bebek sahibi olabilmek için tüp bebek tedavisi görmüş, doğuma sayılı günler kala genç topograf toprak altında kalmıştı.

İnsansız hava aracı arıyor
HEYELANDA kaybolan 9 kişinin aranmasına devam ediliyor. Almanya'dan gelen 3 kişilik ekip, hassas manyetik sensörlere sahip insansız hava aracılığıyla, işçilerin yerini tespite çalışıyor. Arama çalışmaları Alman jeofizikçi Dr. Johannes Stoll ve İsviçreli helikopter firmasının mühendisleri Christoph Eck ve Benedikt Imbach tarafından yürütülüyor. En küçük metal parçasını bile tespit edebilen araçla, işçilerin yanında olabilecek cep telefonu, telsiz gibi cihaz parçalarının izi sürülecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.