OKUMAK GÜZELDİR

OKUMAK GÜZELDİR
Ne zamandır elektronik posta, cep mesajlarınız ve gazete dışında bir şeyler okudunuz? En son ne zaman, ne yazdınız?
                Ne zamandır elektronik posta, cep mesajlarınız ve gazete dışında bir şeyler okudunuz? En son ne zaman, ne yazdınız?
                Peki, sizler için yazıp, üreten, saatlerini ve aylarını yazmaya ayıran sanatçılarımızdan kaçıyla yüzleşip, tanıştınız ve konuştunuz? Dilerim bu yeni yılda tanışıp, tanıyacağınız ve sohbet edeceğiniz çok sanatçı olur. Bunlardan biri ben de olayım isterim. İnşallah sizleri de bir gün bir etkinliğimizde yanımızda görürüz. Gazetemize haber olan “yeni sanatçıları ve yeni eserleri” bir araya getiren sanatçılar platformu () etkinliği bu hafta içinde yaşandı ve sona erdi. Yazdıklarımız ve yaptıklarımız sayesinde tanıştığımız ve ortak fikirleri, yorumları paylaştığımız, güzel eserleri görüp, dinleyip, değerlendirdiğimiz sanatçı-sanatsever buluşmamızda sanatseverlerle bir arada olmak güzeldi.
                Roman yazarı olarak belki sadece ben vardım ama ben de orada şiirler yazan, tablolar yapan sanatçı arkadaşlarımla bir arada olmaktan, okurların yazdıklarıma yaptıkları yorumları dinlemekten mutluluk duydum. Gazetemiz köşe yazılarını da sergilediğim köşemde, Haberdar kartvizitini verdiğim dostların yazılarımı kitaplaştırmam önerileri beni çok sevindirdi. Hele ki bu güzel sözler, okumayı seven, birçok kitabı okumuş ve birkaç kitap yazmış, usta isimlerden gelince daha da gururlandım.
                Sevmeyi ve okumayı bilenlerin ilgisi ile tükenen ve artık benim bile elimde hatıra olarak saklayacağım bir adedinden başka kalmayan “bir ömürlük sevgili” adlı kitabımın tükenmesi ve bittiği halde gelenlerin o kitabı sorup istemesi beni hem üzdü hem sevindirdi. Okumak ve sevmek güzel duygular. Kitabın tükenmesi de belki mutluluk verici ama kitap yayınlayanların artık okumayı ticarete dönüştürmüş tutumları üzücü. “Bu kadar para verirsen kitap basarım” diyenler yüzünden yeni kitap çıkarmak zor. Okumanın tadını almamış insanlar yüzünden yayıncıların takındıkları bu tutum biz yazan kişileri üzse de, okumayı sevenler hatırına, tek kazancı okurlar ve onların güzel ilgileri, sevgileri olan sanatçılar olarak çalışmaya devam edeceğiz.
                Gönül isterdi ki bu etkinliklere katılım daha da fazla olsun. Okular, sanatseverler, eserler ve sanatçılarla daha sık ve daha büyük ilgi ile buluşabilsin. Okunanlar sadece e-mail ve sms gönderileri, yazılanlar da sadece mail ve sms’ler olarak kalmasın.
                Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal’ın da katılımıyla onur verdiği fuar gibi etkinliklerin ve ziyaretçisi olan okurların daha da artacağı bir yeni yıl geçirmenizi dilerken, “okumayı unutmayın” diye de hatırlatıyorum. “Hiç söylenenlerden ders alınsaydı tarih tekerrürden ibaret olur muydu?” demişler. Hayatınızda hep güzel şeylerin olması için lütfen okuyun. Bol kitaplı ve çok okumalı bir yıl geçirmeniz dileğiyle, sevgi ve sağlıcakla kalın.
AYŞEGÜL TOKER...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.