Örnek davranış

Örnek davranış
KADIKÖY Göztepe'de inşaat alanı içinde kalan yaklaşık 100 yıllık çam ağacı için projede değişiklik yapıldı. Çam ağacı 35 bin lira ek harcama yapılarak kesilmekten kurtarıldı.

 Bir kamu bankasının inşaat alanı içinde bulunan çam ağacı çevresine kazıklar çakılıp beton ile çevrelendi. Daha sonra ağaç çelik halatlarla bağlandı. İnşaatı yapan şirketin genel formeni ve saha sorumlusu Mehmet Ali Karaoğlu çam ağacının inşaatın otopark bölümünde kaldığını belirtti.

Mehmet Ali Karaoğlu, "Ağacı kesmemek için projede değişiklik yapıldı. Ağacın inşaat çalışmalar sırasında devrilmemesi için çevresine 22 metre derinliğinde fore kazıklar çakıldıktan sonra iki bölümüne demirli beton kuşaklar yapıldı. Yine ağacın ayakta kalabilmesi için 3 ayrı bölgeden çelik halatlarla bağladık ve bu bağlantılar içinde ayrıca fore kazıklar çakarak ağacı kurtardık" dedi. Mehmet Ali Karaoğlu bütün bu yapılan işlemlerin maliyetinin 35 bin lirayı bulduğunu söyledi.

Firma tarafından gösterilen örnek davranış Atatürk'ün 1930 yılında Yalova Millet Çiftliği'ndeki yazlık köşkünü, yanı başındaki çınar ağacının kesilmemesi için 4 metre 80 santim kenara kaydırmasını akla getirdi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.