Ruhsatçılar Büyükçekmece'de toplandı...

Ruhsatçılar Büyükçekmece'de toplandı...
İstanbul genelindeki İlçe Belediyelerinin geleneksel olarak düzenlendiği Ruhsat ve Denetim Müdürlükleri toplantısı Şubat ayında Büyükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.
26 Belediyenin katıldığı toplantıda işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliklerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.
Vatandaşların ruhsat alım işlerini kolaylaştırmak, bürokratik işlemleri vatandaşların lehine çözümlemek amacıyla yapılan toplantıda, işyerlerine ruhsat verilmesi sırasında yapılması gereken fenni muayeneleri hakkında, İstanbul M.M. O. Beylikdüzü İlçe Temsilcisi Mak.Müh.Teknik Görevlisi Gülderen Yavuzbaş, İstanbul M.M.O. Muayane Kuruluşu Kalite Temsilcisi Mak.Müh. S.İlker Özgen ve Büyükçekmece Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yüksek Makine Mühendisi Yasin Yavuz bilgi verdiler.
Mak.Müh. S.İlker Özgen , 2012 yılına kadar asansör muayenelerin belediyeler tarafından yapılması gerektiğini ve M.M.O.' nın işbirliğine hazır olduklarını belirterek, işyeri açma çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik, iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, mevzuata bağlı olarak periyodik kontrollerin zorunluluğu, teknik ölçümler, Akredite muayene kuruluşu ile ilgili akreditasyonun zorunlu olup olmadığı, periyodik kontrol, asansör bakım ve işletme yönetmeliği ve denetimlerde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.
Mak.Müh. S.İlker Özgen'den sonra konuşan Mak.Müh.Gülderen Yavuzbaş da ; halkın asansör bakım ve işletme yönetmeliğine karşı   duyarlı olması gerektiğini, asansörlerin ve basınçlı kapların periyodik olarak muayenelerini yapılmasının iş güvenliği açısından önemli olduğunu söyledi.
Büyükçekmece Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yasin Yavuz da; Ankara’da meydana gelen oksijen tüpü patlamasının fenni uygunluk kontrollerinin tam olarak yapılmamasından kaynaklandığını söyledi.
Toplantıya katılan İstanbul İtfaiye Şube Amiri Numan Bulburuda, işyerlerinin ruhsatlandırma aşamasında yangına karşı koruyucu önlemleri ile ilgili bilgi verdi.
Büyükçekmece Belediyesinin ev sahipliği yapmış olduğu ve 26 belediyenin katılım yaptığı ruhsat denetim müdürlerinin toplantısına Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Reşit Oral, Bayram Ali Üner ve Soner Bengil’de katıldılar. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.