Şehitlikte Babalar Günü

Şehitlikte Babalar Günü
BABALAR Günü’nde, Edirnekapı Şehitliği şehit babaları ve ailelerinin akınına uğradı. Ziyaretçiler arasında bulunan minikler de, genç yaşta şehit olan amcalarının dayılarının mezarlarına koştu.

Şehit yakınları Edirnekapı Şehitliği’ne sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı. Ziyaretçilerin çoğunluğunu çocukların oluşturduğu görüldü. Minikler, genç yaşta şehit düştükleri için babalık duygusunu yaşayamayan amcalarının, dayılarını ziyaret ettiler, Çocuklardan kimi yakını için dua ederken kimi de mezartaşını yıkayarak vefasını gösterdi.

Ziyaretçilerin arasında 21 yaşında şehit düşen piyade er Ramazan Pınarbaşı’nın 12 yaşındaki yeğeni Ozan da bulunuyordu. Ozan, 17 yıl önce şehit düşen ve hiç tanımadığı amcasının mezarına su taşıyıp, hem suladı hem mezar taşını yıkadı. Fırsat buldukça babasıyla amcasını ziyarete geldiğini söyleyen Ozan, "Tanımasam da o benim amcam. Babam sürekli anlatıyor. O kadar tanıyorum. Fırsat buldukça babamla buraya gelip ona dua ediyoruz" dedi.

11 yaşındaki Özge ile 9 yaşındaki kardeşi Erdal Aydoğan da 20 yaşında Hakkari’de şehit olan dayısı Erdal Bali için gelmişti şehitliğe. Abla-kardeş önce dayılarının mezarını temizledi sonra da ellerini açıp dua etti. Dayısının adını taşıyan Erdal Aydoğan, "Dayım şehit olduktan 5 yıl sonra doğdum. Anneannem bana dayımın adını verdi. Dayımla adaşız" dedi. Özge Aydoğan ise "Ben de dayımı tanımıyorum ama evde sürekli konuşuluyor. Anneannemle bayram ve özel günlerde buraya geliyoruz. Dayımı çok seviyorum" diye konuştu.

Şehitlikte görevli iki sivil asker de şehit yakınlarıyla ilgilenip onları teselli etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.