Tüm çabalar deliktaştan geçebilmek

Tüm çabalar deliktaştan geçebilmek
NEVŞEHİR'in Hacıbektaş İlçesi'nin en önemli ziyaret merkezlerinden Çilehane Mevkii'ndeki deliklitaşın önünde uzun kuyruklar oluşturanlar, sorunsuzca bir kişinin geçebileceği büyüklüğe sahip delikten çıkabilme mücadelesi veriyor.

Uzun kuyruklar oluşuyor!


Alevi-Bektaşi inancının ana merkezi konumundaki Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi her gün yurdun değişik bölgelerinden gelen Alevi-Bektaşi inancına sahip kişiler tarafından ziyaret ediliyor. Hacıbektaş Veli’nin inzivaya çekildiği merkez olarak da bilinen Çilehane Mevkii'ndeki deliklitaş, her yıl 1 milyonu aşkın kişinin ana ziyaret alanları arasında ilk sıralarda yer alıyor. Küçük bir mağarayı andıran yapısı ile yaşlısı genci her yaş grubundan Alevi-Bektaşi inancına sahip kişiler, sorunsuzca bu delikten geçebildiklerinde bu güne kadar işledikleri günahlardan arındıklarına inanıyor.

Çorum’dan ailesi ile birlikte Hacıbektaş ilçesindeki dinsel mekanları ziyaret amacıyla gelen Sevil Deniz, çocuğuna hamile iken buradan çıkabilmeyi adadığını belirterek, 'Bu adağını bu gün yerine getirebilmenin engin mutluluğunu yaşadığını içinin ferahladığını Allah’ıma dua ettim peygamber efendimize sığınarak geçtim bu taştan' dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.