Türkiye Arda'ya ağladı

Türkiye Arda'ya ağladı
Yüzme şampiyonasına giderken Isparta'da minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden ilkokul öğrencisi 8 yaşındaki Arda İlhan'ın cenazesi memleketi Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde toprağa verildi.
Hatay'ın İskenderun İlçesi'nden Isparta'ya 8-12 yaş yüzme şampiyonasına katılmak için giden öğrencileri taşıyan 36 yaşındaki Sabit Arıcıoğulları yönetimindeki 31 KB 747 plakalı minibüs, dün sabah saatlerinde Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'nde kar ve buzlanmadan dolayı sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu 2'nci Sınıf Öğrencisi Arda İlhan olay yerinde hayatını kaybederken, 17 öğrenci de yaralandı. İskenderun'da vergi denetmeni Nail ve Naime İlhan çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan minik Arda'nın cenazesi otopsinin ardından ailesine teslim edildi. 

Cenaze, sabah saatlerinde İskenderun Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınarak Dörtyol İlçesi'ndeki Velioğlu Mezarlığı'na getirildi. Cenaze törenine Hatay Valisi Ercan Topaca, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Erzin Kaymakamı ve Dörtyol Kaymakam Vekili Hasan Yaman, askeri ve mülki erkan ile ailenin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, anne Naime İlhan, "Ben sana doyamadım, Allah'ım onu sen benden daha mı çok sevdin?" diyerek göz yaşı dökerken, babaanne Zeliha İlhan baygınlık geçirdi. Cenaze namazının kılınmasının ardından Arda İlhan'ın cenazesi göz yaşları arasında toprağa verildi.

DAVUTOĞLU'NDAN AİLEYE TELEFON

Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç acılı aileyi telefonla arayarak başsağlığında bulundu. Okulunun en başarılı öğrencisi olduğu belirtilen Arda İlhan'ın, İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü'nün sutopu takımında yer alan ablası Zeliş İlhan'a özenerek yüzme sporunu seçtiği belirtildi. Kendi izinde giden çok sevdiği kardeşini kaybetmenin acısını yaşayan Zeliş İlhan'ı cenazede arkadaşları teselli etmeye çalıştı.
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay), (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.