Ya çıkarsa ?

Ya çıkarsa ?
Yılbaşında zengin olma hayalleri kuranlar Milli Piyango bayilerine koştu!..
 21 yıldan bu yana Milli Piyango bileti satarak umut dağıttığını belirten 48 yaşındaki Ali Yedekçioğlu, yılbaşı özel çekilişi en büyük ikramiye olan 35 milyon TL heyecanın giderek arttığını belirtti. Nişanlısından ayrılınca üzüntüsünü dile getiren tanıştığı bir kadın talihlisine, "Aşkta kaybetmişsin, şansta kazan" diyerek sattığı biletine 3 milyon ikramiye çıktığını anlatan Yedekçioğlu, "Çok mutlu olmuştu. Bana da 40 bin TL yardımda bulundu" dedi.

Yedekçioğlu, bugüne kadar sattığı biletlerden büyük ikramiye olarak talihlilerine 3 milyon, 600 bin, 500 bin ve 100 bin TL kazandırdığını, halkın umudunu yılbaşı biletlerine bağladığını belirtti.

Kendisini şanslı bayi olarak gördüğünü belirten Ali Yedekçioğlu, "Milli Piyango büyük ikramiye olarak 35 milyon TL verecek. Bu büyük ikramiyeye sahip olmanın heyecanına sayılı günler kaldı. Tam bilet 32 TL'den, yarım bilet 16 TL'den ve çeyrek bilet 8 TL'den satıyoruz. Son yıllardan deneyimlerimize göre, çekilişe saatler kala çeyrek ve yarım biletlerin kalmayağını tahmin ediyorum. Çekilişe katılan müşterilerim, en çok borçlarını ödemek için bilet alıyor. Bunlar arasında kredi kartı ve dostlarından borç alarak bilet aldıklarını belirten insanlar var. Kızılay göbekte satan bazı bayiler önünde kuyruklar oluşmaya başladı. Yılbaşı heyecanını artırmak için, geçtiğimiz yıllarda ikramiye isabet etmeyen biletlerden kostüm yaparak lise öğrencisi oğlumla birlikte müşterilerimizin ilgisini çekmeye çalışıyoruz" dedi. Ankara'da 21 yıldan bu yana umut dağıttığını anlatan Yedekçioğlu, şöyle konuştu:
"Bilet sattığım bölgede çalışan 28 yaşında bir kadınla tanışmıştık. Ara sıra sohbet ediyorduk, hiç bir şans çekilişi heyecanı yaşamamıştı. Bir gün onu çok üzüntülü gördüm. Nededini sorduğumda, ayrıldığı nişanlısının üzüntüsünü yaşadığını anlattı. Ben de 'Aşkta kaybetmişsin, gel şansta kazan' diyerek bir bilet verdim. Çekilişte çeyrek ikramiye bu bayanın aldığı bilete isabet etmişti. Daha sonra yanıma geldiğinde büyük sevinç içindeydi. Ekonomik sıkıntılardan kurtulmuş, ev, araba sahibi olmuştu. Bana da 40 bin TL yardımda bulundu" dedi.

Uzmanlar, Milli Piyango'nun 35 milyon ikramiyesini kazanacak kişinin telafi edilemeyecek kayıplarla karşılaşabileceği uyarısında bulundu. Bir anda gelen zenginliğin kişiyi olumsuz etkiliyebileceğini belirten uzmanlar, "Acele ve erken verilen yanlış kararlar, birden değişen çevre, kişinin telefi edemeyeceği kayıplar yaşamasına yol açabilir. Renkli bir yaşamın vereceği çekicilik gibi, hayata başlamadan önce büyük ikramiye kazanan kişi mutlaka bir uzman tarafından heyecanının yok edilmesi germektedir. Bugüne kadar yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye kazanan 33 talihliden 11'i İstanbul, 4'ü Ankara ve 2'si Mersin'de bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.