1 Temmuz 2012'de bütün fırınlarda yapılacak olan uygulamaya göre artık ekmeklerde daha az tuz olacak ve 300 gram ekmekte en fazla 1 gram tuz olacak.
Basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Şehsuvar Ertürk tuzun 1 gram azaltılmasının inmeye bağlı ölümleri yüzde 5, kalp krizine bağlı ölümleri ise yüzde 3 azaltacağına dikkat çekti.Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şerefnur Öztürk 18 yaş üstü her 3 kişiden 1'inin hipertansif olduğunu ve her 45 saniyede 1 kişinin inme geçirdiğini, her 3 dakikada 1 kişinin de inmeden kaybedildiğini açıkladı. Prof. Dr. Öztürk insanların tuzu azaltmak, sigarayı bırakmak gibi yaşam tarzında yapacakları küçük değişikliklerle daha uzun ömürlü ve sağlıklı olabileceklerine dikkat çekti.
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *