Yasanın hedefi çalışanı ve işvereni korumak

Yasanın hedefi çalışanı ve işvereni korumak
Tome Bilgi Holdingi, ‘6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’ hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının hem çalışanı hem de işvereni korumak için önemli olduğunu vurgulayan Tome Bilgi Holding’in Müşteri İlişkileri ve P
Bu yasaya göre her şirket Temel İş Güvenliği Eğitimi, Risk Analizi ve Acil Durum Planı çalışması yaptırmak zorunda. Yasa sadece iş dünyasını değil, apartmanlar içinde zorunluluk getiriyor” dedi.  

Doğru firmalarla çalışmalı!

Tome Bilgi Holding’in Müşteri İlişkileri ve Pazarlama Yöneticisi Serkan Aydın ve Silivri Bölge Temsilcisi Elif Yılmaz tarafından düzenlenen toplantıda, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası hakkında kamuoyunda oluşan bazı yanlış anlama ve bilgi kirliliklerine açıklık getirildi. 

Farklı yöntemlerle firmaların karlılık oranlarını artırmayı hedefleyen çalışmalar yapan Tome Bilgi Holding’in sermayesi bilgi olan ilk ve tek bilgi holdingi olduğunu belirten Müşteri İlişkileri ve Pazarlama Yöneticisi Serkan Aydın, toplantıya danışmanlık firmasını tanıtıcı bilgiler vererek başladı. Yayımcılık, belgelendirme, eğitimler ve insan kaynakları gibi 8 farklı markalandırmayla hareket ederek firmalara yardımcı olduklarını belirten Müşteri İlişkileri ve Pazarlama Yöneticisi Serkan Aydın, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası hakkında gazetecilere açıklamada bulundu. Aydın, ayrıca İş Güvenliği Yasası ile ilgili  doğru firmalarla çalışılması gerektiğinin de altını çizdi.    

Aydın; Söz konusu insan hayatı 

Yasanın, işçi sağlığı ve güvenliklerini korumaya yönelik koruyucu şartlar içermesi nedeniyle önemli olduğuna vurgu yapan firma yetkilisi Serkan Aydın, şunları kaydetti: “30 Haziran 2012 yılında 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası, yasalaşarak resmi gazeteden çıktı. İş yerinizde uzman bulundurmak noktasında; eğer personel sayınız 50 kişi üzerinde ise tehlikeli ya da az tehlikeli sınıfta olsanız, hafta veya aylık periyotlarla uzmanın belirleyeceği saat oranınca size doktor ve iş güvenliği uzmanı gelmek durumunda. Ama sayınız 50’nin altında ise bu zorunluluğunuz tehlikeli ve çok tehlikeli sınıflardaysanız 2014 yılının Temmuz ayına ertelendi. Şunu da belirtmeliyim ki önümüzdeki Ocak ayına geri çekme durumları var, netleşmedi. Bunun nedeni de doktor sıkıntısının yaşanmasıdır. Eğer az tehlikeli sınıftaysanız sayınız 50’nin altında dahi olsa 2016 yılının Temmuz ayından itibaren uzman ve doktor bulundurmak durumundasınız. İşyeri sahibi kendi mal ve hesabına çalışıyorsa şayet tek ise, risk analizi, eğitim ya da acil eylem planı yapmak mecburiyetinde değil. Ama 1+1 yanında sigortalı çalıştıran her iş yeri sahibi 6331 Sayılı Kanunun madde 11, 17ve 10’u mutlaka uygulaması gerekiyor. İşyerine risk analizi, acil eylem planı ve çalışan herkese yasayla ilgi eğitimi aldırmak durumunda. Risk analizini yaptırmamanız durumunda ilk yakalandığınızdaki ceza 3850 TL,yaptırmadığınız takdirde takip eden her ayda 4500 TL olarak katlayarak ceza veriliyor.”
Haber/ Fatma Sarıbıyık

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.