Yılın En Sıcak Gününde Çatıda Ekmek Mücadelesi

Yılın En Sıcak Gününde Çatıda Ekmek Mücadelesi
2015 yılının en sıcak günlerinden birinin yaşandığı İstanbul’da, çatı ustalığı yapan işçiler, aldıkları işi zamanında teslim edebilmek için yaklaşık 40 dereceyi bulan sıcaklıkta ekmek mücadelesi veriyor.
2015 yılının en sıcak günlerinden birinin yaşandığı İstanbul'da, çatı ustalığı yapan işçiler, aldıkları işi zamanında teslim edebilmek için yaklaşık 40 dereceyi bulan sıcaklıkta ekmek mücadelesi veriyor.

Esenyurt'ta çatı ustaları, 40 dereceyi bulan sıcaklıkta ekmek parası için ter döktü. Aldıkları işi zamanında teslim etmek için çaba gösteren işçiler 2015'in en sıcak gününde ekmek mücadelesine devam etti. Ramazan ayı olması sebebiyle sıcağın etkisini daha yoğun hissettiklerini belirten işçiler, izolasyon malzemesini eritmek için ısı kullanmaları gerektiğinden nefes almakta bile güçlük çektiklerini söyledi.

"NEFES ALMAK BİLE ZOR"

Aldıkları işi zamanında teslim edebilmek için aralıksız çalıştıklarını belirten Hasan Hüseyin Sar, "Mübarek Ramazan, verdiğimizde sözler var. Tabi yılın en sıcak günü. Gayet yoğun bir sıcak nefes almak bile zor haliyle, siz de farkındasınız. Havalar sıcak artı izolasyon malzemesinin yapışması için sıcak kullanmak zorundayız. Dolayısıyla yorucu oluyor tabi ki ama yapacak bir şey yok. Sonuçta verilen bir söz var ve zamanında işi teslim etmek zorundayız. Bu sıcağa da katlanmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"EKMEK PARASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

İstanbul'un en sıcak gününde çalışmak zorunda olduğunu söyleyen Bekir Ay isimli çatı ustası ise, "Bizimde aldığımız işleri bitmemiz lazım. Kışın çalışamıyoruz. Aslında yaz kış demeden yapıyoruz ama kışın zor oluyor. Bugün daha da zor oldu havalar çok sıcak. Oruç dinlemiyor işler bitmesi gerekiyor. Ekmek parası için çalışıyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.