Yol ortasında otostop

Yol ortasında otostop
Okul çıkışında evlerine gitmek için otostop çeken öğrenciler, dikkatleri üzerlerine toplamak için yol ortasına çıkarak tehlikeli hareketler sergiliyor. Olası faciaya davet çıkaran bu durum için yetkililerin acil önlem alması gerekiyor.


Beylikdüzü Volvo kavşağında otostop çekerek evlerine gitmeyi tercih eden Yaşar Acar Fen Lisesi ve Abidin Nesim Fatinoğlu Bilişim Lisesi'ndeki bazı öğrenciler, servis ücretlerinin yüksek olduğundan yakındı, ailelerinin maddi durumunun, ödeme yapmaya müsait olmadığını beyan etti.

Yakuplu ve İhlas Marmara'da ikamet eden öğrencilerin, evlerine gitmek için trafikte seyir halindeki araçlara binme çabası, riskli sonuçlara davetiye çıkarıyor. Yol ortasında şakalaşan, birbirlerini yol ortasına itekleyen öğrencilerin otostop çektiği yolun hayli işlek olması da bir başka açıdan tehlike oluşturuyor.


Karayolundaki tüm araçların önlerine atlayarak ulaşım sorunlarını ücretsiz çözmeye çalışan öğrenciler, "servis için aylık 150 TL talep ediyorlar. Ailelerimizin maddi durumu bunu ödemeye elverişli değil. Evlerimiz sapada kalıyor, kışın daha çok eziyet çekeceğiz" şeklinde değerlendirmelerde bulundu, yoldan geçen araçların kendilerini alması için de dikkat çekici hareketler yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.