Yüksek gerilim hatları tehlike saçıyor

Yüksek gerilim hatları tehlike saçıyor
İstanbul İl Genel Meclisinin CHP’li Üyesi Gökhan Gümüşdağ, 2011 yılı Şubat ayı İl Genel Meclisi toplantılarında oy birliği ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine havale edilen,“Yerleşim alanlarının üstünden geçen yüksek gerilim hatlarının yer altına al

 Önergesi ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP’li Gökhan Gümüşdağ binaların, okulların, evlerin ve yaşam alanlarının birkaç metre yükseğinden geçen yüksek gerilim hatlarının yer altına alınması için çalışmalar yapılması gerekliliğine dikkat çekerek şunları söyledi;
“Yüksek gerilim hatları kanser araştırma merkezlerinin üzerinden bile geçiyor”
“Bizler seçilmiş kişiler olarak insanımızın sağlığını etkileyen durumları gözlemlemek ve bertaraf ettirmek için ilgili devlet kurumlarımıza bildirmek zorundayız. İnsanımızın sağlığını etkileyen bu durumlara dikkat çekmek ve yetkililerimizi göreve davet etmek için bu önergemi hazırladım. Hepimiz görüyoruz cadde ve sokaklarımızda, binaların, evlerin, hastanelerin, okulların, yani insanların yaşadığı yaşam alanlarının üzerinden veya yakınından geçen yüksek gerilim hatlarını. İnsan sağlığını tehdit ettiği bu gerçeği Bilim insanlarımız söylüyor. Yüksek gerilim hatların yaydığı elektromanyetik radyasyonun insanlara verdiği zararın hiç düşünülmediği bilim adamları tarafından dile getiriliyor. İnternette araştırma yaparken bir bilim insanımızın şu tespitini herkesin dikkatine sunuyorum. “Yüksek gerilim hatları hala evlerin birkaç metre yükseğinden geçebiliyor. Bırakın evleri okul, hastane ve hatta kanser araştırma merkezlerinin üzerinden bile geçiyor. Bu inanılması güç bir durum” diyor Prof. Dr. Osman Çerezci hocamız.
“Hamilelerde sıklıkla düşüklere neden olduğu, psikolojik rahatsızlıklar dışında baş ağrısı, kısa süreli hatırlamada azalma, giderek artan kronik yorgunluk ve stres gibi yaşam kalitesini düşürücü sağlık sorunlarına neden olabildiği belirtiliyor”
Prof. Çerezci Hocamızın tespitleri şöyle devam ediyor, “Yüksek gerilim hatlarının ve baz istasyonlarının zararları maruz kalınan seviyeye göre değişmekle birlikte, insan vücudunda kansere yol açabilecek özelliğe sahip hasarlı hücrelerin bir şekilde elektromanyetik radyasyona maruz kalması sonucu vücudun bağışıklık sistemi bozularak, kanserin hızlı bir şekilde gelişmesine yol açabileceği, hamilelerde sıklıkla düşüklere neden olduğu, psikolojik rahatsızlıklar verdiği tespit edilmiştir. Bunun dışında baş ağrısı, kısa süreli hatırlamada azalma, giderek artan kronik yorgunluk ve stres gibi yaşam kalitesini düşürücü sağlık sorunlarına neden olabildiği belirtilmektedir”
İnsanımızın sağlığına olumsuz etkisi olan, kansere neden olan yüksek gerilim hatları yer altına alınsın
 “Hayatımızın her safhasında hormonlu yiyip, içirildikten sonra, birde plansız yapılaşmanın getirdiği evimizin hemen üstünden geçmekte olan 35.000 volt değerinde yüksek akım tellerinin insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilerine zorunlu maruz bırakılmaktayız. Gözle görülemeyen elektromanyetik dalgaların bu olumsuzlukları, görünmez olduğundan mıdır anlaşılmaz bu konu onlarca yıl ihmal edilmiştir. Dünyada sadece az gelişmiş ülkelerde örneğine rastlanmakta olan bu vakalar, Avrupa birliğine girmeyi hedeflemiş olan ülkemize yakışmamaktadır. Yüksek gerilim hatlarının insansan sağlığı üzerinde yaratmış olduğu etkinin araştırılması, elde edilecek veriler doğrultusunda, bu iletim hatlarını yer altına alınması için gerekli kurum kuruşların uyarılmasını arz ederiz” 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.