Yürek burkan dram

Yürek burkan dram
3 yıldır mum ışığında yaşam mücadelesi veriyorlar!

Edirne'nin Çavuşbey Mahallesi'nde 4 çocuğu ile birlikte iki odalı elektriksiz müstakil bir evde oturan 46 yaşındaki Aynur Tavuk, yaklaşık 3 yıldır mum ışığında yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.Ailenin ilköğretim çağındaki 2 çocuğu ise mum ışığında verilen ödevlerini yapmaya çalışıyor.

Aynur Tavuk, Çavuşbey Mahallesi Pamukçular Sokakta 9 ve 25 yaşları arasındaki 4 çocuğu ile birlikte iki göz odalı pencere camları kırık bir evde yaşam mücadelesi veriyor. Alkolik olan eşi 52 yaşındaki Remzi Tavuk geçen yıl evi terk ederek onları tek başlarına bıraktı. Hiçbir geliri olmayan Aynur Tavuk'un bin 500 liralık borcundan dolayı elektrikleri 3 yıl önce kesildi. İki göz odada mum ışığında yaşamaya çalışan Tavuk ailesi, sadece elektriklerinin açılması için yardım bekliyor.

MUM IŞIĞINDA DERS

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda öğrenci olan 9 aşındaki Harun Tavuk ve 11 yaşındaki Şafak Tavuk, okuldan geldikten sonra elektrikleri olmadığı için hava kararmadan ders kitaplarını alıp, çalışmak için gayret ediyor. Akşamları ise mum ışığında verilen ödevleri yapıyorlar. Diğer çocuklar 25 yaşındaki Yalçın ve 23 yaşındaki Ufuk Tavuk ise buldukları günlük işlerde çalışıyor ve evin yemek ihtiyacını sağlamaya çalışıyor.

Komşularının verdiği soba ve yiyeceklerle yaşadıklarını belirten Aynur Tavuk, mum ışığındaki mücadeleyi şöyle anlattı:

"Eşim çok alkol alıyordu ve bu yüzden evi terk etti. Dilediği zaman geliyor. Ben 4 çocuğumla birlikte 2 odalı elektriksiz evde yaşamaya çalışıyorum. 3 yıldır bin 500 lira olan borç yüzünden elektriklerimiz kesik. Çocuklarım okuldan gelince hava kararmadan ders yapmaya çalışıyor. Akşamları hava kararınca evde mum yakıyoruz. Geceleri korkarak yatıyoruz, mumdan dolayı evde yangın çıkar diye. Devlet sadece biraz kömür yardımında bulunuyor, havalar soğuk ama daha kömürde vermediler. Bende çocuklarımın iyi şartlarda okumasını isterim. Ama mum ışığı ile yaşamak zorundayız. Pencerelerimizdeki camların çoğu kırık. Üşümesinler diye iki kat battaniye ile bir odada yatıyoruz.Yeşil kartımız var. Devletten de sadece kömür yardımı alıyoruz.

"ÇİZGİ FİLM İZLEMEK İSTİYORUM"

Cumhuriyet İlköğretim Okulu 4'ncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Harun Tavuk ise televizyonu ancak komşularına gittiklerinde gördüğünü söyledi. Elektrikleri olmadığı için ders yapamadığından yakınan Harun Tavuk, "Bende televizyon izlemek istiyorum, ama evimizde elektrik yok. Derslerimi de mum ışığında yapmaya çalışıyorum" dedi.

Harun Tavuk'un ağabeyi olan aynı okulun 6'ncı sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Şafak Tavuk ise diğer arkadaşları gibi çizgi film izlemek istediğini söyledi. Kendilerine yardım edilmesini isteyen Şafak Tavuk, "Okuldan çıkınca eve gelmek istemiyorum. Hava kararınca erkenden uyumak istiyorum. Mum ışığında oturuyoruz. Geceleri sokak ışıkları yanarsa onun altında oturuyoruz. Havalar soğuk olduğu için evde battaniyelerle yaşıyoruz. Bende diğer arkadaşlarım gibi televizyonumuz olsun, çizgi filmleri izlemek istiyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.