Zabıtaya stres eğitimi..

Zabıtaya stres eğitimi..
Marmara Belediyeler Birliği tarafından Beylikdüzü Belediyesi zabıtasına yönelik, “İnsan Doğası ve Stres” ile “Belediyelerde Halkla İlişkiler” ana başlıklarıyla 2 ayrı eğitim verildi.

 
Programın ilk bölümünde Eğitmen-Yazar Reşat Ayaz tarafından, ‘Belediyecilikte Hakla İlişkiler’ konulu sunum yapıldı.
 
“İnsan İlişkileri, Peçete Gibi Olmamalı”
Zabıta personeline seslenen Ayaz, “Hepiniz mesleğiniz gereği sorunu olan insanlarla karşı karşıyasınız. İletişimdeki ‘ş’ harfi, karşılıklı iletişimin gösterir. Sorunu olan, sorunlu insanlara karşı mesleğimizi yapıyor olsak da insanlara sevgiyle yaklaşmalıyız. İletişim, sevgi dolu bir ilişki kurup, sürdürebilme becerisidir” derken, sözlerini, “Peçeteler kullanılır ve atılır. İnsan ilişkileri peçete gibi olmamalı” diyerek tamamladı.
 
Marmara Belediyeler Birliği’nin Eminönü’nde bulunan merkez binasında düzenlenen programın ikinci bölümünde “İnsan Doğası ve Stres” konusuyla Psikolojik Danışman Dr. Faruk Öndağ sunum yaptı.
 
“İnsan Beyni En Büyük Mucizedir”
Dr. Öndağ, “Kariyer peşinde koşan bir köpek veya onuru zedelenmiş bir kedi göremezsiniz. İnsanı diğer canlılardan ayıran en büyük özellik beyindir. İnsan, beynini en iyi şekilde kullanmak zorundadır ve İnsan beyni en büyük mucizedir” diyerek söze başlarken, insan doğası, algılama biçimleri ve stresle başa çıkma yolları hakkında detaylı bilgilendirme yaptı. Dr. Faruk Öndağ, açıklamalarının devamında, “Hafif stres iyidir. İnsanı işe hazırlar. Stresin dozu kaçar ve gereksiz yere beyin alarm verirse, vücut gerilir ve kendine de etrafa da büyük zarar verir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.