Zehirlenen 2 sokak köpeği hayata döndürüldü

Zehirlenen 2 sokak köpeği hayata döndürüldü
Kamiloba Mahallesi'nde yedikleri yiyecekten zehirlenen ve vatandaşlar tarafından baygın halde bulunan 2 köpek, Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilerek hayata döndürüldü.

Duruma tepki gösteren Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, araştırmaların sürdürüldüğünü belirterek; "Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Serum ve ilaç tedavi uygulandı

Büyükçekmece ilçesi, Kamiloba Mahallesi Sağlık Ocağı civarında baygın halde yatan 2 sokak köpeğini gören vatandaşlar durumu Büyükçekmece Belediyesi'ne bildirdi. Belediye ekiplerinin, Büyükçekmece Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirdikleri köpeklere veteriner hekimler tarafından ilk müdahaleleri yapıldı. Serum ve ilaç tedavisi uygulanan köpekler eski sağlıklarına kavuşturuldu. Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi veterinerleri, baygın halde merkeze getirilen köpeklerde, yedikleri yiyeceklerden dolayı zehirlenme bulgularına rastlandığını, uygulanan ilaç ve serum tedavisi ile köpeklerin hayata döndürüldüğünü açıkladılar. Açıklamada köpeklerin bir tanesinin tamamen iyileştiği diğerinde ise kasılmaların halen sürdüğü bildirildi.

"İşin peşini bırakmayacağız"

Köpeklerin aynı bölgede zehirlenmesinin birileri tarafından zehirli yiyecek verildiği şüphesini doğurduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Belediyemizin Sahipsiz Hayvan Bakım, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi veteriner hekimleri anında olaya müdahale ederek 2 köpeği de yaşama döndürdüler. Ancak bu işin peşini bırakmayacağız. Köpeklerin zehirlendiği bölgedeki araştırma ve incelemelerimizi sürdürmekteyiz. Köpeklere biri tarafından zehirli yiyecek verilmişse mutlaka bunun sorumlularından yasalar önünde hesap sorulacak. Her canlının yaşam hakkı vardır. Hiç kimsenin bir başka canlının yaşam hakkını elinden almaya hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.