YAŞASIN CUMHURİYET

Selam olsun Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkese.

Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet Türklerin emperyalist güçlerden kurtuluşu demektir.
Eğer Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı, bugün bende bu yazıyı yazamazdım. Ama gelin görün ki: Hiç aklıma gelmezdi Cumhuriyet’in böylesine tehlikede olacağı 29 Ekim pazartesi Cumhuriyetimizin 89. yılını kutlayacağız.

Ama nerdeyse kurucumuz Mustafa Kemal Atamızın anıtlarını kaldıracaklar, çelenk koymak yasak, eline bayrak alıp anıtkabir’e yürümek yasak...

Ama bunun böyle olacağını ben 20 yıl önce yazmıştım bu fotoya dikkat edin. Bir insan, insanları din ile bu kadar mı kolay kandırır?

Yıllar önce yazdığımda o zamanlar bir gazeteni Silivri temsilcisi sabahın köründe beni aramıştı. Yanılıyorsun efendimiz Türki Cumhuriyetlerinde Avrupa’da İslam öğretiyor, binlerce insana yardım ediyor. Diye bana serzenişte bulunmuştu.

Ama sonra bir baktım bizim temsilcilerin ikisi de milletvekili olmuşlar vay be dedim. Helal olsun sizlere boşuna cemaat liderini savunmamışsınız dedim.

O zamanlar da yazmıştım cemaat lideri kardeş yurt dışında binlerce insana yardım edeceğine ülkemizde özelikle doğu da yardıma muhtaç insanlar var. Çoğu da işsiz, yöre halkına yardım etsen de hem işsizlik azalır hem de terör biter. Yüce dinimizi yaymak sana mı düştü…

Bizim diyanet işleri başkanımız yok mu? bu işleri yapacakta diyanet işleri başkanlığı değil mi? nerden nereye geldi ülke, Atamız ne demişti Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler ülkesi değil, din ve devlet işleri ayrıdır. Bunun adı da laikliktir.
Ama nerde…

Ülke git gide cemaatleşiyor oldu bile, madem diyanet işleri başkanımız var ben dinimizi diyanet işleri başkanlığının kontrollüğünde gerçek din âlimlerinin yüce dinimizi öğretmesini istiyorum. Eğer Ülke hızla cemaatleşirse sonumuz
iyi olmaz yoksa öyle televizyona çıkıp da iki gözyaşı dökmekle insanları kandıramazınız.

Bu cemaatler yavaş yavaş devlet kurumlarına sızmaya çoktan başladı bile. Milli bayramımızı kutlayamaz olduk bir ulusun en önemli bayramı cumhuriyet bayramıdır, onu bile her isteyen vatandaş kutlayamıyor çünkü yasak neden belli değil. Ben sizleri 29 Ekim pazartesi günü bayraklarınızla birlikte Çatalca
stadyumunda bekliyorum.

Cumhuriyetimize sahip çıkalım. Özelikle kadınlarımızı bekliyorum bugün özgürseniz, meslek sahibiyseniz, seçme ve seçilme hakkına sahipseniz bunu Mustafa Kemal ve Cumhuriyet’e borçlusunuz Cumhuriyetten önce kadının hiç bir söz hakkı yoktu hatta erkekten 5 adım geriden yürürdü.

Bu günlerinizin kıymetini bilin Atamıza dua edin cemaatler böyle yazılardan hoşlanmazlar ama şunu bilin ki yüce dinimizi sizlerden öğrenmek zorunda değiliz. Benim eşimde 5 vakit namaz kılıyor, bende elimden geldiği kadar ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum.

 Yüce dinimizi sizlerin, çıkarcı cemaatlerin eline bırakmayacağız. Ülkemde diyanet işleri başkanlığı var, atamız ne güzel yapmış din ve devlet işlerini bir birinden ayırmış doğrusuda bu.

Böyle cemaatlere kalırsak bunlar çıkar için Cumhuriyeti de yıkarlar hatta kendilerini haşa mehdi ilan ederler.

Onun için diyorum ki yaşasın Cumhuriyet. Başı açıkların başı kapalılara tuhaf bakmamalarını, kapalı bayanların da
başı açık bayanlara tuhaf bakmamalarını, cumaya gidene yobaz gözüyle bakmamalarını, namaz kılmayana da kâfir gözüyle bakılmamasını diler kurban bayramımızı ve cumhuriyet bayramımızı kutlarım.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Muyan Arşivi