Haberdar Gazetesi Yerel Gündem ABD’Lİ 3 EYALETTEN AVCILAR’A

ABD’Lİ 3 EYALETTEN AVCILAR’A

ABD’li Parlamenter Heyeti, İstanbul’un tek kadın Belediye Başkanı olan Dr. Handan Toprak Benli’yi ziyaret etti.

KARDEŞ ŞEHİR TEKLİFİ

 Parlamenterler, ABD’nin 3 (New Hampshire, Vermont ve Maine) eyaletinin, Avcılar ile “Kardeş şehir” olmak istediğini, bu konuda bölgelerinde resmi çalışmalara başladıklarını ilettiler.

ABD’li senatör, Eyalet Milletvekilleri ve Bilim İnsanları’ndan oluşan bir Parlamenter Heyeti, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’yi makamında ziyaret etti. 19 Ağustos Salı günü gerçekleşen ziyarette, heyette yer alan parlamenterin temsil ettikleri eyaletler ile Avcılar arasında yapılması öngörülen işbirliği konuları görüşüldü.
Avcılar Belediyesi’ne gelen 9 kişilik ABD’li heyette, “ Vermont Eyalet Milletvekili Thomas Koch, New Hampshire Eyalet Milletvekili Romeo Danais, Maine Eyalet Milletvekili Richard Farnsworth ve eşi Ellen Farnsworth, Maine Eyalet Milletvekili Gary Knight ve eşi Lynn Knight, Maine Eyalet Milletvekili Joan Welsh, Wyoming Üniversitesi’nden Profesör Katherine Welsh ve New England Türk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Yusuf Demir” yer aldı.

BAŞKAN TOPRAK BENLİ VE AVCILAR’A YOĞUN İLGİ

Başkan Dr. Handan Toprak Benli, ABD’li Parlamenter Heyeti’nin ülkemize ve bölgeye yönelik
(tarih, ekonomik, sağlık, sanat ve sosyal yaşamı gibi) konularda sordukları soruları yanıtlayarak, Avcılar haritası üzerinden de İlçe hakkında çeşitli bilgiler verdi. Ayrıca, ABD’den gelen heyete, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ve Avcıları tanıtan bir sunum izletildi.
Başkan Dr. Toprak Benli, toplantıda yaptığı konuşmada, başta dezavantajlı gruplar (kadın, engelli, gençler) olmak üzere belediyenin yaptığı yeni projeleri anlatarak “ Avcılar’ı kültür, sanat ve turizm kenti yapmak istiyoruz. Özellikle kadının özgürleştiği, sosyal hayata katıldığı, diğer dezavantajlı grupların da ihtiyaçlarının karşılandığı mutlu ve huzurlu bir kent için çalışıyoruz” dedi.

Görüşmede, ABD’li Parlamenter Heyeti ise, İstanbul’un tek kadın Belediye Başkanı olan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ile tanışmak amacıyla Avcılar’a geldiklerini belirterek, Avcılar ile ortak çalışma alanları belirlemek ve kardeş belediye olmak istediklerini kaydetti.

ABD’Lİ 3 EYALET KARDEŞ ŞEHİR OLMAK İSTİYOR

Görüşmede, New Hampshire Eyalet Milletvekili Romeo Danais de, New Hampshire, Vermont ve Maine Eyaletleri’nin “Avcılar İlçesi ile kardeş şehir” olmak istediğini, bu yönde bu 3 eyalette resmi çalışmaların başlatıldığını anlattı.
ABD’li heyetin teklifine teşekkür eden Başkan Dr. Toprak Benli, bu konuda basına yaptığı açıklamada ise “Bir bölgesi tarihi ve coğrafi bir SİT alanı da olan Avcılar’ı dünyaya tanıtmak istiyoruz. İlçede Turizm faaliyetlerini geliştirmek istiyoruz. ABD’li konuklarımızın “Kardeş şehir” teklifini belediye olarak değerlendireceğiz” açıklamasında bulundu.
Öte yandan, görüşme sonrasında Başkan Dr. Toprak Benli, ABD’den gelen heyete hatıra olarak Çinili tabak hediye ederek teşekkür etti. ABD’li Parlamenterler ise Başkan Toprak Benli’ye yöresel hediyeler sundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *