Büyükçekmece Belediyesi son günlerde başlattığı sokak, cadde ve yol çalışmaları ile yurttaşları hizmet vermeyi amaçlıyor. HABERDAR gazetesine dün yapılan iki ihbarı değerlendiren haber merkezimiz bir güzel bir çirkin hizmet ile karşılaşmış oldu.
YOLLAR YAPILIRKEN AĞAÇLARA ZARAR VERİLMEMİŞ
Önceki gün HABERDAR haber merkezini arayan bir okurumuz ‘Büyükçekmece Belediyesi’ne ait ekipler Tepecik’te yol yapacağız diyerek ağaçları katlediyor’ diyerek ihbarda bulundu. Haber merkezimizden arkadaşlar yol yapımı devam eden alana gittiklerinde ihbarın aksine bir tek ağaca bile zarar verilmeden çalışmaların devam ettiğini tespit ettiler’
KALDIRIM TAŞLARI EKSİK VE DÜZENSİZ DÖŞENMİŞ
Yine başka bir okurumuz ise HABERDAR haber merkezini arayarak ‘Sinanoba’ya yapılan kaldırım taşları, kasisler ve meydan düzenlemesinden şikayetçiyiz. Bu durumun gazetenize yansımasını istiyoruz’ diye ihbarda bulundu.
Bu alana da anında giden HABERDAR muhabiri gördüklerine inanamadı. Sinanoba MADO pastanesi önüne yapılan dörtyol kavşağı son derece düzensiz yapılırken çevre halkı bu kavşağın ışıklı kavşağa dönüşmesi için şimdiden belediyeye şikayette bulunmuş bile.
MİLLİ SERVET HEBA EDİLİYOR
Öte yandan çevre kaldırımlarına yapılan bordür taşlarının düzensiz ve özensiz döşendiğini gören muhabirimiz çevre halkına bu durumdan da şikayetçi olup olmadıklarını sordu. Habere ait fotoğraflarda da görüldüğü üzere bir tarafta çalışmalar bitmesine rağmen ortadan kaldırılmayan, etrafta dağınık bulunan taşlar, diğer tarafta döşenen kaldırım taşlarının 3-4 cm çıkıntılı bulunması ve başka bir tarafta da kırık dökük taşların kaldırımlara döşenmesi.
Bütün bu eksiklikleri fotoğraflar ile tespit eden muhabirimize dert yanan Sinanobalı yurttaşlar ise ‘Bu taşlar bizlerden alınan vergiler ile buralara döşeniyor. Her taş kim bilir kaç paradan belediyeye fatura ediliyor. Bunların her biri milli servettir. Buralara taş döşeyen müteahhit ve üstlenici firma bunları bilmiyor mu? Günümüzde bir kişi asgari ücret karşılığında 600-700 TL’ye bir ay çalışıyorken, beklide kaç kişinin bir aylık maaşına denk gelecek bu taşların kırılıp yeniden yapılması israf değil mi? Haram değil mi?
.jpg)