Haberdar Gazetesi Yerel Gündem Çatalca'nın sorunlarına CHP'li vekiller el koydu...

Çatalca'nın sorunlarına CHP'li vekiller el koydu...

Çatalca'nın sorunlarını çözmek için çalışan, bu sorunların duyulması ve sorun olmaktan çıkarılması için de konuları ilçe dışarısına çıkaran Başkan Cem Kara geçtiğimiz gün bölge milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Ferit Mevlüt Aslanoğlu'yla beraber Çatalca

2b kanunu, ecrimisil, makta gibi orman sorunlarından, tarım hayvancılıkla ilgili sorunlara, İSKİ yasakları ve imar gibi sorunlara kadar geniş bir yelpazede karşısına engel çıkan Çatalcalının rahata ermesi ve eskisi gibi yaşamasının sağlanması için Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yoğun çaba harcıyor.

Çatalca'nın sorunlarının çözümü için Başkan Cem Kara'nın iki misafiri vardı. CHP 3. Bölge Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Ferit Mevlüt Aslanoğlu geçtiğimiz gün Çatalca'nın Mahalle ve köylerini gezdiler. Mahalle ve köylerde vatandaşlarla bir araya gelen milletvekilleri, sorunları halktan alarak, not tuttular. Çakıl Mahallesi ile başlayan Çatalca turnesi Elbasan köyüyle devam etti.

 

ÇİFTÇİLİKLE İLGİLİ SORUNLAR TBMM'YE TAŞINACAK

 

Elbasan köyü kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekilleri Süleyman Çelebi, Ferit Mevlüt Aslanoğlu ve Belediye Başkanı Cem Kara, burada köylülerin hayvancılık ve tarım ile ilgili sorunlarını dinlediler. Hayvancılığın köy genelinde yapıldığını ama hayvan sayısının önceki yıllara göre düştüğünü, çiftçilerin de eskisi gibi üretim yapamadığını belirten milletvekilleri sorunların TBMM'ye taşınacağını belirttiler. Elbasan köyünden sonra sırasıyla İhsaniye, Gümüşpınar ve Aydınlar köylerinde de vatandaşlarla bir araya gelindi.

Buradaki köylerde de yapılan toplantıların ardından Çatalca'nın 51 kilometre uzaklığındaki Binkılıç Mahallesinde vatandaşların sorunları masaya yatırıldı.

ORMAN SORUNLARI İLE İLGİLİ RAPOR TBMM'YE SUNULACAK

 Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Ferit Mevlüt Aslanoğlu burada, orman sorunları ve ecrimisil konusunda iyileştirme için rapor hazırlayıp, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacağını belirttiler. Orman sorunlarının yanı sıra Belediye Başkanı Cem Kara da, "Binkılıç mahallemizde 15 yıl yapılmış olan hastane ve 3 katlı Halk Eğitim binası atıl bir şekilde kaderine terk edilmiş duruyor. Sayın Valimiz Hüseyin Avni Mutlu'ya bu yapıları gösterdim ve üniversitelerin Orman Fakültesi, İtfaiyecilik Meslek Yüksek Okulu vb. bölümlerini buraya çekebildiğimizde bölge insanına çok büyük hizmet etmiş oluruz diye belirttiğimde bu fikrin hayata geçirilmesi için Valimiz Hüseyin Avni Mutlu da bu hususta direktif vermişti. Fakat her nedense aradan uzun zaman geçmesine rağmen herhangi bir yaptırımda bulunulmadı" dedi. Bu konuda da fikir beyan eden Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Ferit Mev lüt Aslanoğlu bu konuda çeşitli üniversiteler ile görüşüleceğini,ellerinden geleni yapacaklarını bildirdiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *