Büyükçekmece Karaağaç'ta bulunan Erol’un yeri restorant'da gerçekleşen buluşmada, Büyükçekmece çiftçileri Kars yöresine özgü pişirilen kaz eti yediler. Oda Başkanı Recep Erol, bu yemeğin her yıl tekrarlanacağını belirterek, gelenekselleşeceğini söyledi. Yemeğe katılan konukların çoğunun ilk defa yediyi ve lezzetine hayran kaldıkları Kars’a özgü kaz yemeğini çok beğenen çiftçiler oda başkanı Erol’a kendilerine böyle bir lezzet tattırdığı için teşekkür ettiler.
Kars’tan özel sipariş ile gelen ve İşletme sahiplerinin özenle hazırladığı kazlar davetliler tarafından afiyetle yenilirken, Oda Başkanı Recep Erol üyelerine özel bir menüyle unutulmaz bir gece yaşattı. Düzenlenen yemeğin menüsü kaz eti ve kaz suyu ile yapılan bulgur pilavı, kaz ciğeri, mantar sote, salata ve tatlı olurken, lezzetli yemeklerden yiyen çiftçiler gecede bol muhabbet etme imkanı bularak stres attılar. Şenlik içerisinde bol kahkahalı gece, geç saatlere kadar devam etti.
Kars’ta liste başı
Kars iline özgü yöresel kaz yemeyi her dönemde büyük ilgi görüyor. Karslı konuğunu, yöresel lezzetler arasında liste başı olan tandırda kaz ile ağırlıyor. Tandırda asılarak pişirilen kaz, damlayan yağından pişirilen bulgur pilavı ile servis ediliyor ve kar yiyen kazın eti daha lezzetli oluyor. Ayrıca kaz eti Kars'ta ayazda tuzlanarak kurutulduğu için ayrı bir lezzet kazanıyor..