İmkanlar seferber edildi
Küçükçekmece de ikamet etmesine rağmen Büyükçekmece Kamiloba Mahallesinde oturan Uzdemur Şengay amcanın mağdur durumunun Belediye Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından tespit edilerek ev eşyası, soba ve erzak yardımı yapıldı. İki çocuk babası olmasına rağmen şizofren hastası oğlu ile kızının başka bir şehirde yaşamasından dolayı yalnızlığa terk edilen Uzdemur amca için Halkla İlişkiler Müdürlüğü, komşusu Hafize Karaca ile görüşerek Uzdemur amcaya bakması için tüm imkanlarını seferber etti.
Akgün talimat verdi
Belediye sağlık ekipleri tarafından da sağlık kontrollerinin rutin olarak yapıldığı Uzdemur amca için ne gerekiyorsa yapılacağını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün; “ Uzdemur amca hem yaşlı hem de hasta. Tek başına hayat mücadelesi veriyor. İki çocuğu olmasına rağmen kimsesiz kalmış bir durumda. Baraka evinde yaşam mücadelesi verirken belediyemiz Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından tespit edilerek yardımına koşuldu. Soğuk ve eşyası olmayan evine gerekli eşya yardımı yapılarak ısınması için soba verildi. Yatalak olduğu içinde komşusu ile görüşülerek Uzdemur amcaya bakması için gerekli destek verildi. Allah kimseyi yalnız bırakmasın. Bir nebze olsa Uzdemur amcanın yarasına merhem sürmüşsek ne mutlu bize” dedi.
HABERDAR, ‘Yaşlı amca ‘Huzur’ istiyor’ başlığı altında yayınladığı haberinde şunları yazmıştı:
Hasta haliyle yataktan kalkmakta güçlük çekiyor… kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor… Çöplerin arasında kedi ve köpeklerle yaşıyor. Bir başına yaşam mücadelesi veren 75 yaşındaki yaşlı adama mahalleli ellerinden geldiğince yardımcı oluyor ancak kapıları çalınan yetkililer bu duruma seyirci kalıyorlar. Çocukları tarafından terk edilen Şangay, huzur evine yerleşmek istiyor. Yaşlı adama yardımcı olmak isteyen mahalleli çalmadık kapı bırakmamış ancak konuya duyarsız kalan yetkililer sadece bir battaniye ve bir elektrik sobasını, derman görmüşler çaresiz adama. Kaymakamlıkla irtibata geçtiklerini söyleyen mahalleli, ‘konuyla ilgileneceklerini söylemelerine rağmen 3 aydır ne gelen var ne giden. Belediyenin de hiçbir farkı yok. Yaşlı adamın Huzur evine yatırılması için, belediye yetkililerinden de yardım istedik ancak battaniye ve elektrik sobası getirdiler. Kendi bakımını sağlayamayan biri için elektrik sobası tehlikeden başka bir işe yaramaz.’ diyerek tepki gösterdiler.
ÖNCEKİ HABERİN LİNKİ:
http://www.haberdar.com.tr/yasam/yasli-amca-huzur-istiyor-h17677.html