Hazineye ait 1584 parsel de 2016 m2 lik arazinin bir mahallede bahçe ve yol olarak işgal edildiği anlaşıldı.
Mahkeme hakimi Mehmet Demirel davanın taraflarından Dursun Boran 'ın talebi üzerine Milli Emlak Müdürlüğü'ne 24.02.2012 tarih 2011/221 Esas sayılı yazı yazarak, Alkent 2000 Mahallesi sınırlarında kimin ne kadar ücretle hazine arazisi kiraladığını sordu.
Avrupa Yakası Milli Emlak Daire Başkanlığı 21.03.2012 tarih ve 018518 sayılı, başkan vekili Ekrem TELLİ imzalı mahkemeye verdiği cevapda " Hazineye ait 1584 parsel de 2016 m2 lik arazinin çamlıca sitesi nin bahçe ve yolu olarak işgal edildiğini, bu işgalden dolayı 13.08.2008 - 12.08.2010 tarihlerinde 12.334,61 TL ECRİMİSİL bedeli site tarafından ödenmiştir. " dedi.
YARGITAY VE HUKUKEN YOK OLAN SİTE NASIL KİRALAMA YAPTI?
Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'de 17 Haziran 2010 da verdiği 2010/ 10393 E. ve Karar No: 2010/ 10830 kararda;
" Birden çok parselde kurulu YERDE, toplu yapı uygulamasına da geçilmemiş olduğundan Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanamaz.
Yani Alkent 2000 Mahallesi'nde bir site yok! KMK uygulanamadığı için, bir yönetim, işletme projesi, ortak gider, avans olmaz demek.
1990 da kurulan Çamlıca ve yeditepe diye 2 kısımdan oluşan, Alkent 2000 sitesi. 3 Haziran 2001 Pazar yapılan seçimle aynı adla mahalle oldu. Yani mahalle olmadan evvel bu 2 sözde site vardı. Mahalle olduktan sonra kurulan yeni bir site değiller. Bunun için mahallelerde de site olur lafı yanlış.
Peki yok hükmünde ki sözde siteyi Milli Emlak Müdürlüğü nasıl ve neden muhatap aldı? Mahallede bağımsız parsellerde ev alan insanlar başkalarının yaptığı kiralamaya her sene boşuna bilmeden, para ödüyorlar. Çünkü bu kiralama ve yapılan ödemeyi kimse bilmiyor!
SAKİNLERDEN GİZLENEN KİRLAMA !
Sözde site her sene bu usulsüz ve yetkisiz kiralama için yaptığı milyarlarca liralık ecrimisil ödemesini, aidat talep ettği insanlardan gizliyor.
Yani mahallede garip bir hazine arazisi kiramala işi olmuş!
2001 de mahalle olan yerde KMK ( Kat Milkiyeti Kanunu ) nada geçilmemiş. Geçilmesine ve bir yönetimede ihtiyaç yoktur.
ZULÜM HER TÜRLÜ HAKSIZLIKTIR !
Bağımsız parsellerde 2 katlı villarda oturan insanların çöpleri haftanın 3 günü belediyece toplanıyor. Polis güvenliği sağlıyor. Bedaş sokak aydınlatmalarını yapıyor.
112 ambulans ve sağlık hizmeti veriyor. Elektrik, su, doğalgaz saatleri bağımsız.
Buna rağmen insanlardan ayda bin 250 lira senede 16 bin lira civarında aidat adı altında yetkisiz/ usulsüz para toplanıyor diyen Dursun Boran, " zulüm her türlü haksızlıktır.
Zorla, icra tehdidiyle istenen aidat dolandırıcılığa girer. Kimse aidat ödemesin. Mahallede aidat ve ortak gider olmaz. Yapılan harcamalar şahşi, lüx harcamalardır, mahalle sakinlerinin ortak olması gerekmez. Mahallede muhtarlık varken, 2. ci bir yönetim olamaz " diyor.
Resimde hazineye ait arazinin usulsüz kiralandığını gösteren belge görülüyor.


