Haberdar Gazetesi Yerel Gündem İBB 1500 yıllık tarihe tuvalet yaptırıyor

İBB 1500 yıllık tarihe tuvalet yaptırıyor

İBB Başkanlık binasının 50 metre kadar hemen yakınında olan 1500 yıllık karihi kilise kalıntısına İBB tuvalet yaptırıyor!

CHP İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ hazırladığı yazılı soru önergesini Meclis toplantısında sözlü okuyarak, Fatih Saraçhane’de bulunan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binasının 50 metre kadar hemen yakınında yer alan Arkeoloji Parkının içinde yer alan ve virane durumunda olan Roma döneminde kalan 1500 yıllık Hagios Polieuktos Kilisesi'nin son durumunu İBB Meclis gündemine getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2015 yılı Nisan ayı toplantılarında İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Hüseyin Sağ, Hakkı Sağlam, Sait Coşkunoğlu, İsmail Söylemez, Melih Yıldız ve Süleyman Kolcuoğlu imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi:

Fatih Saraçhane’de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binasının hemen yakınında olan Arkeoloji Parkında bilindiği gibi Doğu Roma döneminden kalma Hagios Polieuktos Kilisesi vardır. Kilisenin 2500 metrekarelik bir alana sahip olduğu belirtilmektedir. Kilise 524 ve 527 yılları arasında yapılmıştır. Bu gün Kilisenin temel kalıntıları görülmekte ve Kilise koruma altındadır (!) Netice olarak Kilisenin bulunduğu alan parkın adından anlaşılacağı gibi Arkeolojik Sit alandır.

14 Nisan 2015 Salı günü parkın önünden geçerken içinde İnşaat çalışması gördüm. Burada çalışanlara sorduğumda yapılan İnşaatın bir tuvalet olduğunu öğrendim. Tuvalet tamamen yıkılmış yıkıntılar arabaya yükleniyordu. Çalışanlara sorduğumda, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünün bir müteahhit firmaya ihale ettiğini öğrendim. Yıkıntıları yükleyen çalışanların üzerinde, olayı perdelemek olarak düşündüğüm İBB yelekleri vardı ve aldığım bilgilere göre tuvaletin büyütülerek yapıldığı bana söylenildi. Bende içeri girip baktığımda yeni duvarlar örülerek tuvaletin genişletildiğini gördüm ve şu an bile çalışılma devam ediyor, bu çalışmanın belediyemize 50 metre mesafede olması ve görülmemiş olması da oldukça manidardır. Bu konuyla ilgili bilgi almak için üç gündür İmar Müdürümüz Yunus bey ve Müdür Yardımcılarına ulaşmaya çalışıyorum, fakat müdürlük personeli sürekli toplantıda oldukları söyleniyor, ulaşamıyorum!

Bu çerçevede; Arkeoloji parkında yapılan inşaat ihalesi ne zaman ve hangi Müdürlük tarafından yapılmıştır? Katılımcı firmalar hangileridir? İhale tutarı ne kadardır? Yapılan inşaatın gerekli mercilerden izinleri alınmış mıdır? Alınmış ise örneklerinin tarafımıza verilmesini, sözlü önergemizin başkanlık makamına havale edilerek yazılı cevaplanmasını arz ederiz.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *