BAKAN AÇMIŞTI!
2011 – 2012 Eğitim ve Öğretim Sezonu başlarken Büyükçekmece’ye girişte görkemli bir kolej açıldı. Kolej daha açılmadan çevresi asfaltlandı, yaya üst geçit yapıldı. Ağaçlandırma çalışmaları bitirildi. Bir anda bu görkemli kolej merak uyandırdı. Kimler bu koleji açıyordu. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sorduk kolejin izin belgesi gelmişti.
Derken Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Çınar Koleji Kurucu Başkanı Veysel Kafalı, Beylikdüzü Ak parti ilçe Başkanı Celal Babayiğit, öğrenciler, veliler, davetlilerin katılımı ile gerçekleşen törenle ÇINAR KOLEJİ hizmete başladı.
KAÇAK ÇIKTI!
İşte bu görkemli kolejin faaliyette bulunacağı binanın yaklaşık % 50’sinin Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan bir şikayet ile KAÇAK olduğu anlaşıldı.
- Tabanda % 25 inşaat yapılması gerekirken sonradan ilave yapılan kısımlara ve iç bahçelerin kapanmasına müsaade edilmiş.
- İskan izninden sonra okul kullanımı için hem içerde hem dış cephede esaslı tadilatlar yapılmasına rağmen göz yumulmuş.
- Daha sonra şikayetten sonra Büyükçekmece Belediye yetkilileri binayı mühürleyerek 18.10.2011 tarihinde Encümen kararı ile 137.000 TL para cezası verdi.
İşin ilginç olanı bütün bunlar Büyükçekmece Belediyesi sınırında gerçekleşirken, bu yapının her aşamasında imzası bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün “benim döneminde yapılmış kaçak ve ruhsata aykırı bina bulamazsınız. Burası Tepecik veya Mimarsinan değil’ söylemlerine devam etmesiydi.
ŞİKAYETTE NE DENİLİDİ?
Yolsuzluk ve Haksızlıklara Karşı Mücadele Derneği Başkanı Huriser Ece Soysev Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunarak şu dilekçeyi sundu:
Büyükçekmece 19 Mayıs Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi 371 Ada, 2 Parselde bulunan 11.818 m2 alanlı parsel, 17.06.2004 tarihli Büyükçekmece 1/1000 uygulama planında TAKS:0.25 H:15.50 TİCARET İMARLI ALANDA kalmaktadır.
Zeminde yaklaşık 2.955 m2 oturumla % 25 oranında inşaat yapılması gerekirken, yaklaşık 5.800 m2 oturumla % 100 oranında fazlalıkla inşaata başlanıldığı görülmektedir.
Modern şehircilik ilkeleri ve imar mevzuatı gereği şehirlerin nasıl büyüyeceğini ve gelişeceğini belirleyen NAZIM İMAR PLANLARIDIR.
Burada ŞEHİRCİLİK VE İMAR MEVZUATI İLKELERİNE AYKIRI BİR DURUM OLUŞTURMAKTADIR.
Bu hususlar apaçık ortada iken Büyükçekmece Belediyesi’nin imar ve diğer mevzuatlara aykırı durumu görmezlikten gelerek görevini ihmal etmektedir.
Mevzuata aykırı hususlara göz yuman BELEDİYE, YAPI DENETİM, ŞANTİYE ŞEFİ, HARİTA TUS VE DİĞER İLGİLİLER HAKKINDA SORUŞTURMANIN YAPILARAK SORUMLULAR HAKKINDA GEREĞİNİN YAPILMASINI ARZ EDERİM.
ŞİMDİ NE OLACAK?
Artık KAÇAK CENNETİ diye adından söz ettiren Büyükçekmece’de şimdi kamuoyu yarın hangi binanın kaçak çıkacağı haberini merakla beklemektedir. Eresin Rezidans, Alketn 2000, Çınar Koleji derken şimdi sıra kimde?
BU HABERDEN SONRAKİ GELİŞMELER:
Çınar Koleji: Bize intikal edilmiş ceza yok!
Gazetemizde ‘Kaçak Koleji Bakana Açtırdılar’ haberi yayınlandı. Haberimizde ‘2011 – 2012 Eğitim ve Öğretim Sezonu başlarken hizmete açılan ÇINAR KOLEJİ kaçak çıktı. Yaklaşık % 50’si kaçak yapıdan oluşan koleji geçtiğimiz ay Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer hizmete açmıştı’ demiştik. Bu habere istinaden ÇINAR KOLEJİ yetkilileri ‘Biz bütün resmi makamlardan izin belgelerimizi almışız. Bize bu belgeleri veren makamlar daha sonrada herhangi bir cezai işlem uygulamadılar. Bu haberinizde geçen iddialar bizi bağlamamaktadır’ açıklamaları yaptılar.
MUHATAP MAL SAHİBİ
Haberde ayrıca kolejin faaliyette bulunduğu bina ile ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunulduğunu bu şikayetten sonra savcılığın harekete geçtiğini ve daha sonra Büyükçekmece Belediye yetkililerinin binayı mühürleyerek 18.10.2011 tarihinde Encümen kararı ile 137.000 TL para cezası verildiğini de yazmıştık.
Kiracı olarak faaliyet gösteren Kolej yetkilileri böyle bir tebligat almadıklarını vurgularken şimdi bu tebligatın asıl mal sahibi Necip İmga’ya tebliğ edilip edilmediği merak ediliyor.
Böyle bir ceza kesilmesine rağmen karşı tarafa tebliğ edilmemiş olmasının da yasalar gereği suç teşkil edeceğini vurgulanırken bu cezai işlemlerden sonra kolejin mevcut yapısının nasıl devam edip etmeyeceği de kamuoyu tarafından merak ediliyor.