Haberdar Gazetesi Yerel Gündem Kılıçdaroğlu'nun dikkatine

Kılıçdaroğlu'nun dikkatine

Eski Çatalca Belediye Başkanı İ. Fırat Aykut'tan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na mektup... Aykut mesajında şunlara yer verdi:


Sn. KILIÇDAROĞLU' nun dikkatine saygı ile sunulur....

CHP eğer bu kurultayda, sahip olduğu nitelikli insan kaynağını yönetimlerine taşıyamazsa hem geçmişine hem de yıllardır çile çekerek bu partiye kan taşımış inançlı üyelerine ihanet eder. Kimse unutmasın ki yıllardır partiyi omuzlarında taşımış olan on binlerce aile ve on milyonlarca seçmen kurultay delegelerinden akıllı hareket etmelerini bekliyor. 

CHP içine yakın yıllarda yerleştirilmiş uzaktan kumandalı ABD mayınlarının farkına varılmadan yapılacak seçimler geleceğimizin tekrar ipotek altına alınmasını sağlayacaktır. 
Basiretsiz ve niteliksiz yöneticiler AKP ve ABD’ nin işine yarar. Bizim gibi düşünen partililerin sesini duymaması için özel gayret sarf edilen ve çevresi ne yazık ki kuşatılmış olan Sn. KILIÇDAROĞLU bilmelidir ki; TÜRKİYE' nin bir numaralı sorunu CHP’ dir. 

CHP ayağa kalkmadan TÜRKİYE ayağa kalkamaz. 
Güçsüz CHP, güçsüz TÜRKİYE / Güçlü CHP, Güçlü TÜRKİYE demektir. 

Mevcut PM ve mevcut TBMM gurubu ile çok güçsüz bir profil çizen partimiz halkımıza ne yazık ki UMUT verememektedir. Öyle görünüyor ki kongrelerini yapmış İllerde oluşan delege yapıları da yeni bir umut ve yeni bir heyecan yaratamamışlardır. Parti içi demokrasi tüzük sayfalarında kalmış ve ne yazık ki tüzüğün 61. maddesine kurban edilmiştir. Tüzüğün 61. maddesi "yerel seçimlerde aday belirlenmesini" tarif etmektedir. Ancak bu madde partimizin geleceğini olumsuz etkileyen en önemli madde olmuştur.

Sn. KILIÇDAROĞLU partisinin güçlü bir iktidar partisi olmasını istiyorsa, yapması gerekli ilk iş, NASIL BİR CHP, NASIL BİR GENEL BAŞKAN ve NASIL BİR PM sorularına yanıt bulacağı ve kendi seçeceği AKİL ADAMLAR' dan oluşacak bir ARAMA KONFERANSI ile günlerce kamp yapmalı ve onlarla tartıştıktan sonra buradan çıkacak tavsiye kararlarını PM' ye ve KURULTAYA taşımalıdır. Elbette buradan çıkacak tavsiye kararlarını basın aracılığı ile kamuoyuna aktarmalıdır. 

CHP insan kaynakları açısından bu ülkenin en zengin partisidir.

Yıllar içinde oluşmuş ve demlenmiş bu kadroların ortak aklını CHP nin çatısına taşımak bir yurtseverlik görevidir. 
1995 yılından bu yana itilip kakılmış ve parti ile bağları koparılmış binlerce aydın hiç karşılık beklemeden CHP ye katkı sunmaya hazırdır. Bu birikimin ortak aklını parti pratiğine taşımak için kaybedilen her gün TÜRKİYE için çok büyük kayıplara ve acılara neden olmaktadır. Bunları burada yazmamın nedeni Sn. KILIÇDAROĞLU' nun geçmiş iki yıl içinde ve özellikle 18 Aralık 2010 kurultayına sunduğu PM listesi ve sonrası Milletvekili aday belirlemede ki büyük zaafları ile seçimlerden sonra "yemin edip etmeme" kararsızlıkları süreci ve sonrasıdır. 

İstanbul İl Kongresi bardağı taşıran damla olmuştur. 
12 bin kişilik salona ancak 4 bin kişi toplayabilen bir Genel Başkan artık kendi partilisi için bile umut olmaktan çıkmıştır. 2014 seçimlerine bu kadro ve bu zihniyet ile girildiğinde belki bazı yakınları belediye meclis üyesi ve belediye başkanı seçilebilecekler ancak TÜRKİYE büyük bir hüsran yaşayacaktır. Ben Çatalca' dan bakarken bunu görüyorum da ANKARA' da oturan Sn. KILIÇDAROĞLU neden göremiyor ? 

12 Eylül 2010 Anayasa oylamasından bu yana "HAVANDA SU DÖVEN" bu anlayış behemahal parti yönetimlerini terk etmelidir. Bir tüzük kurultayını dahi hangi salonda ve hangi tarihte toplayacağını kararlaştırmakta tereddütler yaşayan bir yönetimin başı olarak Sn. KILIÇDAROĞLU artık bizleri oyalamaktan vaz geçmelidir. Bizleri oyaladığının farkında değilse birtileri O' na bunu anlatmalıdır. CHP İstanbul İl Kongresine katılan bir Milletvekilimiz 14 Mayıs 2012 pazartesi günü yaptığımız bir telefon görüşmesinde "CHP' nin İFLASINI GÖRDÜM ve ağladım. Umarım Sn. Gn. Başk. kendi durumunu gözden geçirir" demiştir. 

Artık KRAL ÇIPLAK diyerek çığlık atıyorum. 

Duyan duymayana söylesin. Kral' ın çıplak olduğunu gören tüm yurtseverler, giyinik olduğunu sanan KRAL' a, ÇIPLAK olduğunu anlatsın. Bir kaset krizi ile gelen bu yönetim eski yönetimin olumsuz tüm anlayışını partide egemen kıldığı için artık kimseye güven vermemektedir. Eski yönetimler den ve onların kadrolarından kimse medet ummamalıdır. İki yönetim de miadını doldurmuştur. En kötüsü CHP caydırıcılığını kaybetmiştir. 

Sn. KILIÇDAROĞLU siyasi bir mücadeleden gelmediği için halkın ve partililerinin özlem ve beklentilerini anlamakta ve sezmekte pek mahir olmadığını ispatlamıştır. 

İki yıllık CHP Gn. Başkanına yakışır şekilde hareket ederek artık partisinin ve Türkiye' nin önünü açmalıdır. Göstereceği büyüklük O' nu tarihin en şerefli sayfasına yerleştirecektir. 
Yanlışta ısrar ederse yalnızca kendisine değil, tüm halkımıza zararı dokunacaktır....

Siyaset bir şehirse, CHP o şehrin en değerli arsasıdır. Bu arsaya yapılacak yapının mimarisi en deneyimli mimarlarca aslına uygun olarak ancak çağdaş gereksinimlere yanıt verecek işlevler yüklenerek tasarlanmalı, en iyi mühendisler ve en iyi ustalar ile en kaliteli malzemeler kullanılarak yeniden inşa edilmelidir. Siyasetin malzemesi insandır ve CHP' nin çevresinde çok zengin bir insan kaynağı vardır. Arayan göz bu kaynağı bulur... 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *