Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla ilçe genelindeki tarihi yapı ve eserlere sahip çıkılarak, gelecek kuşaklara aktarılıyor.
Yeni çehresine kavuştu
Daha önce kilise olarak hizmet veren ancak 1950'li yıllarda sonra camiye dönüştürülen tarihi yapının önünde yer alan çeşme, Başkan Akgün’ün talimatı ile restore edilerek, yeni çehresine kavuşturuldu. Kamiloba Yeşil Camii'nin önündeki yeni yerine taşınan çeşme mahalleye farklı bir güzellik katarken, cami cemaatine de hizmet vermeyi sürdürecek. Yapılan çalışmalar kapsamında çeşmenin önünü kapatan ankesörlü telefon kulübesi de başka bir noktaya taşındı.
Tarihe tanıklık etmişti
Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Caminin bulunduğu noktada 1950'li yıllara kadar bir kilise vardı. Bu tarihten sonra bu kilise camiye dönüştürülmüş. Kilise döneminde yapılan çeşme çok hasar görse de bugüne kadar ayakta durabilmişti. Bizde tarihe tanıklık eden bu çeşmeyi restore ederek yeniden geleceğe kazandırdık. Çeşme yeniden hayat bulurken, Kamiloba'nın tarihten gelen kültürel zenginliğine ayrı bir renk katacaktır” dedi.