11 Yeni Mahkeme KURULUYOR..

11 Yeni Mahkeme KURULUYOR..
İstanbul Büyükçekmece ilçesinde adalet daha hızlı dağıtılacak. Uzun aralıklarla aylar sonrasına duruşma günü verilmeyecek.Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, yeni kurulan mahkemeler ve adliye binasının yeni yeri ile ilgili açıklamalar


11 mahkeme kuruldu, 10 hakim geldi

HSYK ( Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu) B.Çekmece adliyesine son kararnameyle 10 hakim, 5 yeni savcı tayin etti.Yeni hakimlerin yetkileri de belirlendi.
Bir milyon nüfusa hizmet ediliyor
Yargılama çevresi çok geniş olan B.Çekmece Adliyesi, Esenyurt, Beylikdüzü ve B.Çekmece olmak üzere 3 ilçeye bakıyor. Bu ilçelerin nüfusu yaklaşık bir milyonu buluyor.Buda Edirne, Bingöl, Mersin, Adana, Malatya, Tekirdağ illeri adliyesinin iş yüküne demek.B.Çekmece adliye bölgesi hızla sanayi, şehirleşme, toplu konut sahasında gelişen bir bölge.

Ay Merkez karşısına yeni adliye binası
B.Çekmece başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen 'in çabalarıyla , 2. bir yeni ek adliye binası kiralandı. E5 üzerinde Mimar Sinan semtinde Ay Merkez iş merkezinin karşısında aylık 34 bin liraya tutulan binada, icra ve hukuk mahkemeleri, icra müdürlüleri görev yapacaklar. Ceza mahkemeleri, başsavcılık, savcılar mevcut binada hizmete devam edecekler. Yeni hukuk ve icra mahkemeleri ile icra müdürlüklerinin görev yapacağı binanın bilgisayar ve büro tanzim işlemi devam ediyor. Yeni binaya 2 ay içinde taşınma planlanıyor.
İki yeni Aile Mahkemesi kuruldu

Yeni bina, personel takviyesiyle adalet daha hızlı karar verecek. Hak arama daha hızlı olacak. B.Çekmece'de ilk defa 2 yeni aile mahkemesi kuruldu. 2 Sulh Ceza Mahkemesi varken 3 yeni S. Ceza daha kurularak mahkeme sayısı 5' e çıktı.3 yeni Sulh Hukuk Mahkemesi kuruldu. Daha önce bir S. Hukuk Mahkemesi vardı. S. Hukuk Mahkemesi sayısı 4 oldu.Bir icra hukuk mahkemesi vardı. 1 yeni icra hukuk mahkemesi daha kuruldu icra hukuk mahkemesi sayısı 2 ye çıktı.

İki Asliye Ceza Mahkemesi daha

3 Asliye Ceza Mahkemesi vardı. 4. ve 5. Asliye Ceza Mahkemeleri kurulunca toplam A. Ceza sayısı 5 oldu.Binlerce dava dosyasının getirdiği iş yükü yüzünden halen hukuk mahkemeleri 4-5 ay sonraya, ceza mahkemeleri de bir sene sonraya duruşma günü veriyor


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.