Büyükçekmece kent fuarında yerini aldı…

Büyükçekmece kent fuarında yerini aldı…
Büyükçekmece Belediyesi Tüyap ta gerçekleştirilen Belediyecilik fuarında stant açtı.16-19 Aralık 2010 tarihleri arasında 14. Yerel Yönetim İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenleme ve Spor Sahaları Fuarı Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Be


3 gün sürecek fuarın seminer programına Türkiye genelinde ki belediyelerin, Başkan ve Başkan Yardımcıları ile belediye müdürlüklerinin katılım sağlayacağı belirtildi.

 Düzenlenen seminer’in ilk gününde konuşmacı olarak katılan İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Dr.İlker Gündüzöz, “Belediyelerin Sosyal Yardım Faaliyetleri” hakkında katılımcılara bilgi verdi. Gündüzöz, Mali açıdan belediyelerin il özel idarelere nispetle daha önemli bir kaynağı bu alana ayırdıklarını söyledi.

Gündüzöz, durumu iyi olmayan öğrenciye verilen burs hakkında ise; “Doğrudan burs imkanının kaldırılmıştır, çünkü Anayasa Mahkemesi’nin yüksek öğrenim burslarının tek elden dağıtılmaması durumunda eşitlik ilkesinin zarar göreceğinden dolayı fiilen burs verme imkanı ortadan kaldırılmıştır” dedi. Belediyelerin huzurevi açma konusunda da bütçe ayırmaları gerektiğini savunan Gündüzöz; “Belediyelerin yapabileceği en hayırlı hizmetlerden birisi de huzur evi açmalarıdır” şeklinde konuştu.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün’ün
UCGL –MEWA Kongresine katılmak üzere Diyarbakır’da olmasından dolayı  seminere, Belediye Başkan Yardımcıları Reşit Oral ve Bayram Ali Üner ile birlikte belediyenin ilgili  müdürlüklerindeki personeller katıldı.

 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.