Büyükçekmeceliler İSYANDA....!

Büyükçekmeceliler İSYANDA....!
Kanuni Sultan Süleyman köprüsü için vatandaşın yorumu ; ”korku,karanlık kasvet…” “Bize bir şey yaparlarsa sorumlusu kim ?”
Kanuni Sultan Süleyman köprüsü için vatandaşın yorumu ; ”korku,karanlık kasvet…”
 
“Bize bir şey yaparlarsa sorumlusu kim ?”
 
 
Geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafınca kamu arazisi üzerine inşa edildiği  gerekçisiyle yıkılan 15  iş yerinin ardından Büyükçekmece Kültür park ıssız görüntüsü ve kimliği belirsiz kişilerin artması nedeniyle bayanların korkulu rüyası haline geldi.
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Büyükçekmeceli yurttaşlar akşam karanlık çöktüğünde hiç kimsenin tarihi köprüde dolaşmaya cesaret edemediğini belirttiler.

İşte yurttaşların tarihi köprü ile ilgili görüşleri; 
 
Nesrin Demirçalı (Yeminli Mali Müşavir ):
1972 yılından beri Büyükçekmece de yaşıyorum. Buradaki esnafa  defalarca sordum. Kafeteryalar neden kapalı diye. Ancak mantıklı bir cevap alamadım.Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü  kendi kaderine terk edilmiş durumda.  Dünyanın neresine giderseniz gidin tarihi  eserler en güzel şekilde değerlendiriliyor. 35 yıldır bu köprüyü biliyorum.Burası adeta ölü gibi. Bu kadar doğal güzelliğin olduğu bir yerin kaderine terk edilmesi bence çok kötü.Işıklandırma varken burada  rahatça dolaşabiliyorduk , şimdi bunu yapamıyoruz, korkuyoruz. Kültürel etkinliklerin sembolü haline gelmiş tarihi köprü maalesef kötü amaçlar için kullanıldığını düşünüyorum. Büyükçekmece sahilinin güzelliğiyle,faaliyetlerinin zenginliğiyle bu kadar ilerlemişken köprünün başına gelenler bence çok kötü .
 
 
Ertan Öksüz(Esnaf) :  Ben  yıkımın mağdurlarındanım.O  yıkılan işletmelerden biride benim kafemdi.Sadece   23 gün çalıştırabildik. Her şey yıkıldıktan sonra belediye orayı yeniden ışıklandırdı ve temizledi. Ancak oralar çeşitli kişiler tarafından tahrip edildi. Eskiden bayanlar gece yarılarına kadar   yürüyüş yaparlardı. Şimdi içkisini alan ve başka amaçlarla yer arayanlar köprüye gelmeye başladı. Özellikle kadınlar hava kararmaya başladığı anda istemiye istemiye burayı boşaltıyorlar .Esnaf ciddi şekilde etkilendi. Çadırlar varken günde 2 bin  kişinin sirkülasyonu söz konusuydu. Yalnızca buradaki esnaf değil kültür park dışındaki esnaf da bu yıkımdan  ciddi şekilde etkilendi.
 
Adnan Yılmaz (esnaf): 30 yıldır Büyükçekmece de yaşıyorum. Buradaki en büyük sıkıntımız  yıkımın ardından  kimliği meçhul şahısların türemeye başlaması. Köprünün üzerinde  aydınlatmalar kırıldı en  üzücü olanı da 300- 400 yıllık köprünün üzerine yazılar yazılmaya başlandı. Bu, Kültür parkın sahiplenilmemesinden kaynaklanıyor. Yıkımdan önce akşamları   insanlar aileleriyle Kültürpark’ın içinde tarihi, köprünün üstünde tur atıp duruyorlardı.  Şimdi değil bayanlar  ben bile bir erkek olarak  gece oradan geçmeye korkar oldum.Tarihimiz eskiden  çok canlıydı şimdi matem havasnda. 
 
Semiha Altun (emekli ) :Köprünün  görünümü  eskiden çok güzeldi. Evde canım sıkıldığında Kültürpark’ta bir tur atmam yetiyordu. Şimdi karanlık kasvet ve korku görüyorum. Mimar Sinan’ın eserine büyük bir saygısızlık yapılıyor. Parti, siyaset böyle yerlere girmemeli. Burası turistik bir yer herkes el ele vermeli ve burayı tekrardan canlandırmalı.
 
Nadiye Yılmaz (esnaf)  Kültür parkta  ağırlıklı olarak bayanlar çalışıyor. Bende buranın esnaflarındanım Akşam oldu mu  biri bir şey yapacak diye çok korkuyoruz. Bu yüzden akşam 8 de  dükkanımızı kapatıp gidiyoruz.Biri gelse bize bir  şey yapsa kimsenin ruhu duymaz.Bize bir şey yaparlarsa sorumlusu kim olacak onu merak ediyorum ?
 
Birsen Yağlıcı (ev hanımı) Orası eskiden bizim yürüyüş alanımızdı. Yıkımdan sonra  yalnızken oraya artık  hiç gitmiyorum. Tinercisi var ,sarhoşu var .Orası Büyükçekmece’nin  bir incisi hangi  akla hizmet böyle bir yer yıkıldı bu hale getirildi bilmiyorum. Çok hızlı bir şekilde oranın düzeltilmesini  ve berduşlar diyarı olmaktan kurtarılmasını istiyorum.
 
Ahlisan Levent (ev hanımı )  Köprünün üstünden bir bayan olarak geçmeye cesaret edemiyoruz. Eskiden gezip nefes aldığımız mekanlar şimdi harabeyi andırıyor. En kısa zamanda ışıklandırılmasını  istiyoruz. 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.