EĞİTİM İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

EĞİTİM İÇİN BİR ARAYA GELDİLER
Ankara'da olmasına karşın aktif olmayan Ardahan Vakfı'nın kurulması gerektiğine yönelik yapılan çağrıyı değerlendiren Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Fakir Yılmaz merkezi İstanbul'da bulunan Ardahan Eğitim Vakfı yöneticileriyle

Merkezi istanbul Şişli'de bulunan e çatısı altında 50'te yakın Ardahan Derneğinin bulunduğu ARDA/FED'de, AREV Başkanı İlter Avşar ve AREV Genel Sekreteri Fuat Avşar ile bir araya gelen Ardahan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Gazeteci Fakir Yılmaz  yapılan görüşme ardından şöyle dedi. 'İstanbul merkezli güçlü bir lobi oluşturmaya çalıştıkları bir sırada başta eğitim sorunları olmak üzere bölgenin ana sorunlarına da çare olacak projeleri hayata geçirmek istiyoruz.' Bu nedenle Ardahan Eğitim Vakfı ve Ardahan Eğitim Derneği ile iş birliği yapılabiliri konuşmak için AREV yöneticileri ile bir raya geldik.' dedi.
Ardahan Dernekler Federasyonun ilk kez ziyaret ettiğini e yeni yönetimi kutlayan Ardahan Eğitim Vakfı Başkanı İlter Avşar ise ARDA/FED'in son aylarda yaptığı çıkışını bir çok Ardahanlı gibi kendilerinin de yakından takip ettiklerini e bu çalışmalara nasıl katkı sunup, birlikte hareke edebiliriz diye buradayız. AREV olarak tamamen bölge eğitimine katkı amacıyla gönüllü bir çok arkadaş ile bir araya geldiklerini ve başta Ardahanlı üniversite öğrencilerine burs konusu olmak üzere bölge eğitimine daha iyi kalkınmasın da nasıl katkı sunabiliriz  diye çıktığımız bu yolda her türlü işbirliğine hazırız. Bunun için buradayız' dedi.

**ARDAHAN EĞİTİM DERNEĞİ DE DESTEK VERDİ..

81 Vilayet için de başta eğitim de olmak üzere bir çok konuda sonlarda olan Ardahan'a yönelik olarak nelerin birlikte yapılabileceğinin tartışıldığı ARDA/FED ile AREV'in bir araya geldiği toplantıya telefon ile katılan e her konuda iş birliğine hazır olduklarını belirten Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ardahanlı İşadamı Celil Ünlü'nin de onayladığı bu birliktelikte vakfı olmayan Ardahan'ın hazır da bir eğitim vakfının olması şanstır. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek için ne gerekiyorsa Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği olarak hazır olduklarını söyledi.
ARE'in yeni isim e simalarla güçlendirilip, daha aktif hale gelmesi için ön anlaşmanın yaşandırğı ARDA/FED, AREV ve Ardahan Eğitim ve Kültür Derneği oluştırılmak istene güçlü lobi için birlikte hareket etme kararı da aldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.