Evden Hastaneye, Hastaneden Eve Ücretsiz Hasta Nakil Hizmeti

Evden Hastaneye, Hastaneden Eve Ücretsiz Hasta Nakil Hizmeti
Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne ait 2 adet Hasta Nakil Ambulansı; yatağa bağımlı vatandaşları evlerinden randevu aldıkları sağlık kuruluşuna, taburcu olanları ise ücretsiz bir şekilde sağlık kuruluşundan evlerine naklini sağlıyor. Va
 Yönetmelik gereği ile mavi şeritli ambulans olarak nitelendirilen hasta nakil ambulansının hizmet kriterleri arasında hastanın bilincinin açık olması, solunum sıkıntısının olmaması, kanamalı hasta olmaması, yaşlı, engelli ve yatağa bağımlı olması gibi durumlar yer alıyor.

Nakil Hizmeti İçin 444 09 39 Aranarak Randevu Alınmalı

Kemoterapi ve radyo terapi alan, ortopedi ameliyatı olan, diyaliz servisiyle transferi gerçekleştirilemeyecek yatağa bağımlı hastalar, tam ve kısmi felç geçiren kişilere de nakil imkanı sunan Sağlık İşleri Müdürlüğü'nden bu hizmeti alabilmek için gidilecek doktor ya da hastaneden randevu alınması gerekiyor. Ayrıca hastaneden eve dönüş aşamasında da hastanın taburcu işlemlerinin bitmiş olması gereklilik arz ediyor. Müdürlüğe gelen yoğun talep dolayısıyla bu servisten yararlanmak isteyen vatandaşlar, daha önceden 444 09 39 NO'lu telefonu arayarak randevu alabilirler.

İnsan Hayatının Tehlikeye Girdiği Acil Durumlar İçin 112

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Hasta Nakil Ambulansı; ani bilinç kaybı, ani solunum durması, ya da solunum sıkıntısı, kalp krizi, düşme, düşmeye bağlı kafa travması, trafik kazaları, gıda, ilaç, kimyasal atıklar ve gazlara bağlı zehirlenmeler, yanıklar, her türlü nöbetli hastalık, havale, sara (Epilepsi), kanamalı hastalar ve başlamış doğum eylemi gibi çok acil durumlarda yönetmelik gereği nakil hizmeti veremiyor. İnsan hayatının tehlikeye girdiği bu gibi olumsuz anlarda kırmızı şeritli ambulanslar olarak nitelenen 112 aranması gerekiyor.

Beylikdüzü'ne sağlık refahı getirmeyi amaçlayan Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 2 adet hasta nakil ambulansı ile ilçe halkına hastaneden eve, evden hastaneye ücretsiz olarak nakil hizmeti veriyor.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.