Google rekabeti kızıştırıyor

Google rekabeti kızıştırıyor
Yeni işletim sistemi Android 3.0'ı tanıtan Google, bu işletim sistemini kullanacak tablet bilgisayarlarla iPad'e ciddi bir rakip olmayı hedefliyor

Honeycomb kod adıyla çıkacağı bilinen yeni Google işletim sistemi Android 3.0, uzun bir bekleyişten sonra tanıtıldı. Cep telefonlarında kullanılmak üzere tasarlanan Android işletim sistemi, Apple'ın iPad adlı tablet bilgisayarını tanıtmasından sonra, tablet bilgisayarlarda da kullanılmaya başlamıştı. Android işletim sisteminin üçüncü sürümü, ilk aşamada tablet bilgisayarlarda kullanılacak. Yeni sürümde bir mobil işletim sisteminden ziyade masaüstü bilgisayarlardaki sistemlere yaklaşan Android, kullanıcılara daha fazla işlemi daha kolay yapabilmeleri için olanak sağlayacak. Bunun için ekranın üst kısmına gelecek olan bir sistem çubuğu bulunacak ve çalıştırılan uygulamalara daha hızlı erişilebilecek.

Tablet PC'ler masaüstü PC  gücüne erişecek
ÖNCEKİ sürümlerdeki widger adlı ufak uygulamalarla daha sıkı fıkı hale gelen Android 3.0, arka planda çalışan uygulamaların önizlemesini sunarak, çoklu görev sistemini de geliştirecek. Bugüne dek tek çekirdekli mobil işlemciler kullanılan tabletlerde, bundan böyle masaüstü bilgisayarlar gibi çok çekirdekli işlemciler kullanılabilecek. Ayrıca, grafik kalitesini artırmak için ayrı bir yonga kullanılacak. Google'ın duyurduğu bir başka yenilik de Android uygulama mağazasını Web'e taşımak oldu. Ancak bu özellik, uygulama mağazası Türkiye'ye kapalı olduğu için kullanılamayacak.
Araştırma firması Gartner'ın açıklamasına göre ilk kez tanıtıldığı 2010 yılı içerisinde, dünya genelinde 19 milyon adet satılan tablet bilgisayarların, 2015 yılında satılan her dört bilgisayardan birisi olacak kadar pazar payını genişletmesi bekleniyor.

NESİ VAR
- 10,1 inç çoklu dokunmatik ekran
- Android 3.0 işletim sistemi
- 1 GHz çift çekirdekli Nvidia Tegra 2 işlemci
- 1 GB bellek, 32 GB depolama alanı
- 5 MP + 2 MP kamera
- 4G, Wi-Fi N, Bluetooth 2.1, GPS, microUSB bağlantı

HAFTANIN...

OYUNU
Cut The Rope
iPhone'un eğlenceli ve bağımlılık yaratan oyunlarından biri. Neşeli kurbağayı şekerle beslemek gerekiyor. Acıkan kurbağayı şekerle buluşturmak için ipleri doğru kesmeniz gerekiyor. Zeka ve zamanlama gerektiren oyun, vakit geçirmek için bire bir.

Oyun  oynamak genç kızlar için faydalı
Adolescent Health Gazetesi'nin çalışmasına göre oyun oynayan 11-16 yaş arasındaki genç kızlar, daha az depresyon belirtisi gösteriyor. Araştırmaya göre, topluluk halinde oynanan oyunlar ile genç kızların dayanışma ve birlikte eğlenme kavramları daha hızlı gelişiyor. Bu da, oyunların düşünülenin aksine faydalı olduğunu gösteriyor.

DEDİKODUSU
Nokia Symbian'ı bırakacak
Android ve iPhone'un yükselişi sonrasında eski popülerliğini kaybeden Nokia'nın Mobil Dünya Kongresi'nde Microsoft ile anlaşmasını duyuracağı konuşuluyor. Bu anlaşmaya göre, Windows Phone 7'li modeller yolda.

ÜRÜNÜ
Toshiba Satellite T210
Hantal, ağır dizüstü bilgisayarlardan sıkıldıysanız, ufak netbook'lar da performans için yetersiz geliyorsa, Toshiba'nın siyah ve inci beyazı renklerdeki Satellite T210 modeli ilginizi çekebilir. Güçlü işlemciye, uzun pil ömrüne, HD çözünürlüklü LED ekrana ve şık tasarıma sahip bu bilgisayar, ufak boyuna aldırmadan tam boy klavyesi ile rahat bir kullanım sunuyor. Satellite T210, 899 dolar + KDV fiyatla satılıyor.

NESİ VAR
- 11,6 inç HD LED ekran 
- Intel Core i3 330 işlemci 
- 3 GB 800 MHz bellek
- 500 GB sabit disk 
- Wi-Fi N, Bluetooth 2.1, HDMI, eSATA bağlantı 
- Windows 7 64 bit işletim sistemi 
- 6 saate kadar pil ömrü
- 1,48 kg ağırlık

#TREND
#ipv4 Eski IP sisteminin yakında bitecek olması herkesi endişelendiriyor #e-kitap Tablet bilgisayarların e-kitap sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor #The Daily Yeni iPad gazetesinin satışlarını herkes merak ediyor #Mısır İnternet geri döndü ama herkes sansüre karşı ne yapılabileceğini konuşuyor #MWC Sonraki hafta başlayacak Mobil Dünya Kongresi, cep telefonu ve tabletlerin geleceğini göz önüne serecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.