Gürbüz’ün seçim kaybettiği saklanıyor!

Gürbüz’ün seçim kaybettiği saklanıyor!
Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz’ün Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’na ait internet sitesinde yer alan otobiyografisi tartışma konusu oldu.
 
Gürbüz’ün öz geçmişinin yer aldığı sayfada 1988 yılında DYP Büyükçekmece İlçe Gençlik Kolları’nda yer aldığına dair pek çok bilgi verilirken, 29 Mart 2009 Yerel seçimlerinde Büyükçekmece Belediye Başkan adayı olduğu ve seçimi kaybettiği yer almıyor.
Kafalarda soru işareti bırakan bu durum karşısında bölgemizden çoğu partililer olmak üzere pek çok vatandaş söz konusu siteye girdiklerinde bu bilginin yer almamasını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirttiler.
Duruma tepki gösteren partililer ve Büyükçekmeceliler İlker Gürbüz’ün 22 yıl önce DYP’deki görevi ve Esnaf Odası’nın yönetiminde yer aldığı ve hatta beyaz eşya ticareti yaptığı yönündeki bilgileri kamuoyuyla paylaşan AKP İl Yönetimi’nin sitesinde yakın süreçte yaşanan bu bilgiyi neden sakladığı merak ediliyor.
İşte o biyografi
İlker Gürbüz’ün habere konu olan www.akpartiistanbul.com’daki biyografisi:
İlker Gürbüz
 04 Ağustos 1970 tarihinde Büyükçekmece’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Büyükçekmece’de tamamladı. İktisat Fakültesini bitirdikten sonra Yerel Yönetimler Bölümünde Yüksek Lisans öğrenimine devam etmekte. 11 yaşında kız ve 5 yaşında erkek olmak üzere iki çocuk babası.  Ticaret hayatına 1992 yılında beyaz eşya ve inşaat sektöründe başladı. Beyaz Eşya sektöründe perakende satış mağazaları bayii olarak faaliyetlerine devam etmektedir.
Mezun olduğu Büyükçekmece Lisesi’nde 1995 yılında Büyükçekmece Lisesi Eğitimi Destekleme Derneği Başkanlığı ile sivil toplum kuruluşlarına ilk adımı attı. 1996 - 2000 yıllarında Büyükçekmece Lisesi Eğitim Vakfı Başkanlığı ve Büyükçekmece Spor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 1998 yılında Büyükçekmece Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2006 yılında İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde Başkan Yardımcılığı’na seçildi.
1988 yılında Doğru Yol Partisi Büyükçekmece İlçe Teşkilatında Gençlik Kolları Başkanlığı görevi ile siyasi yaşantısına başladı. 1997 yılında partideki görevinden istifa etti. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşu ile birlikte Büyükçekmece İlçe Teşkilatında görev aldı. 19 Haziran 2003 tarihinde İstanbul İl Kongresi ile İl Yönetimi’ne seçildi.  20 Mayıs 2007 tarihinde Büyükçekmece İlçe Başkanlığı görevine atandı.  2009 Haziran ayında yapılan İl Başkanlığı Kongresinde tekrar İl Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.