Kadıoğlu'nun müdüründen Dink cinayeti için şok ifadeler

Kadıoğlu'nun müdüründen Dink cinayeti için şok ifadeler
Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf Bozca, Dink cinayetinin FETÖ/PDY üyelerince organize edildiğini ve darbe girişimi temellerinin bu cinayetle atıldığını ileri sürdü.
Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf Bozca, Dink cinayetinin FETÖ/PDY üyelerince organize edildiğini ve darbe girişimi temellerinin bu cinayetle atıldığını ileri sürdü. Gözaltına alınmasının ardından belediyede görevine son verilen Bozca'nın yerine Erdem Aksoy getirildi.

TSK'dan istifa nedenini, "Bize insan muamelesi yapılmıyordu" şeklinde açıklayan Yusuf Bozca Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nu önceden tanıdığını, bu vesileyle zabıta müdürü görevine getirildiğini, birçok TSK mensubunun da belediye bünyesinde zabıta memuru olarak çalışmasına önayak olduğunu söyledi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılan eski uzman jandarma Yusuf Bozca, emniyet ifadesinde, "Dink cinayetinin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerince organize edildiğini ve darbe girişimi temellerinin bu cinayetle atıldığını" savundu. Bozca, "Hrant Dink cinayeti, FETÖ/PDY'ye mensup kişilerce organize edildi ve cinayetin işlenmesine göz yumuldu. Bu cinayet sonrasında jandarmada ve emniyet birimlerinde tasfiyeler başladı. Bu tasfiyelerden sonra Fetullahçı yapılanmaya mensup kişiler, tasfiye edilen kişilerin yerlerine görev aldı. 2007 yılından gelmiş olduğumuz süreç göz önüne alındığında, 15 Temmuz günü gerçekleşen darbe girişiminin temellerinin bu cinayetle atıldığını düşünüyorum. Tüm olayları bir bütün olarak değerlendirdiğimde, Yüzbaşı Muharrem Demirkale ve onunla aynı görüşe sahip olan TSK personellerinin Hrant Dink cinayetinin işlenmesinde dahli olduklarını düşünüyorum" dedi.

Her hafta imza atacak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması kapsamında, "resmi görevlendirmeleri olmamasına rağmen cinayet öncesi ve sonrasında, tetikçi Ogün Samast ve maktul Dink'i izlediği, cinayetin işlenmesine FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün nihai amacı doğrultusunda nezaret, yardım ve iştirak ettiği" gerekçesiyle tutuklanma istemiyle sevk edildiği nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkında "yurt dışına çıkış yasağı" ve "evine en yakın güvenlik birimine haftada bir imza verme" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmedilerek serbest bırakılan Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürü olarak görev yapan eski uzman jandarma Yusuf Bozca'nın emniyet ifadesi ortaya çıktı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edilmeden önce gözaltında tutulduğu İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce ifadesi alınan Bozca, Dink cinayetinin FETÖ/PDY üyeleri tarafından organize edildiğini, cinayete göz yumulduğunu ve bu cinayetle 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminin temellerinin atıldığını savundu. 

Panik havası sezdim

Hrant Dink'in öldürüldüğü 19 Ocak 2007 günü nerede, hangi görev yaptığı sorulan Bozca, o dönemde genellikle Hadımköy, Esenyurt, Büyükçekmece, Silivri, Çatalca ve Beylikdüzü bölgelerinde görev yaptığını, dışarıda olması durumunda bu bölgelerden herhangi birinde ya da il jandarma komutanlığında olabileceğini dile getirerek, cinayeti 19 Ocak 2007 günü akşam televizyondan öğrendiği bilgisini verdi.  "Hrant Dink cinayetinin işlendiği süreçte özellikle ASAF-BÖF ve ASOF kısmında herhangi bir olağan dışılık sezdiniz mi?" sorusunu Bozca, "Tarihini tam hatırlamamakla birlikte, cinayet işlendikten sonra özellikle ASAF kısmında bir hareketlilik vardı. Personelin birçoğunda panik havası ve bitiklik sezdim. Özellikle Mustafa Küçük'ün psikolojik olarak iyi durumda olmadığını sezinledim" diye yanıtladı.

Necmi Kadıoğlu'nu önceden tanırım

TSK'dan istifa etme nedenlerini de anlatan Bozca, çalıştığı süreçte, özellikle sön dönemlerde kendisi ve birlikte görev yaptığı birkaç arkadaşına karşı yıldırıcı, sindirici uygulamalar yapıldığını öne sürdü. Bozca, "Açık söylemek gerekirse bize burada insan muamelesi yapılmıyordu. Ben de bundan dolayı TSK'dan istifa ederek daha önceden tanımış olduğum Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu aracılığıyla Esenyurt Belediyesinde Zabıta Müdürü olarak göreve başladım. Göreve başladıktan sonra benim maruz kaldığım uygulamalara maruz kalan birçok TSK personelinin belediye bünyesinde zabıta olarak çalışmalarına önayak oldum" diyen Bozca, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimine karşı da belediyenin imkanlarını ve elindeki yetkileri kullandığını kaydetti. Hadımköy'deki askeri kışlanın çıkışı, Esenyurt ilçesinin tüm giriş çıkışlarını ve Bakırköy'deki hava harp okulunun çıkışını belediyeye ve özel şahıslara ait hafriyat kamyonları, iş makinaları ve çöp arabalarıyla kapattırdığını ileri süren Bozca, "Darbe girişiminde bulunan kişilerin tank, zırhlı araç gibi araçların çıkışını engellemek suretiyle devletimin ve milletimin yanında olduğumu gösterdim. Yapmış olduğum çalışmalar ilgili kişilere sorularak teyit ettirilebilir." şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.