KAMPÜS GİBİ İLÇE BÜYÜKÇEKMECE

KAMPÜS GİBİ İLÇE BÜYÜKÇEKMECE
Büyükçekmece,Beykent Üniversitesi’nin ardından,Fatih,İstanbul Üniversitesi ve Ar-el son olarak ise Kültür Üniversitesi’nin gelmesiyle birlikte Kampus gibi İlçe haline geldi.

 

Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyeti Onursal Başkanı  İnş. Yük. Müh. Fahamettin Akıngüç Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ü  makamında ziyaret etti.Yapılan ikili  görüşmede Kültür Üniversitesinin bir bölümünün Büyükçekmece’ye taşınması kararlaştırıldı.

Eğitim ve kültürün İlçesi

Başkan Dr. Hasan Akgün “Amacımız Büyükçekmece’yi eğitim, kültür ve turizm’in kenti haline getirmektir” dedi. Kamuoyunda ‘Okulcu Hasan’ olarak tanındığını dile getiren Başkan Akgün; “Bu güne kadar 19  okul yaptık.İlerleyen yıllarda da  6 üniversitenin kampüslerini buraya taşıyarak Büyükçekmece’yi eğitimin kompleksi haline getireceğiz ”şeklinde konuştu.

Kampüsler seneye kurulacak

Kültür ve Sanat da  büyük başarı yakaladıklarından söz eden Büyükçekmece belediye başkanı Dr. Hasan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “

“Kültürel etkinliklerimizin yoğunluğundan dolayı öğrenciler için cazibe merkezi haline gelen Büyükçekmece’yi özellikle özel okul ve üniversite yönetimleri ısrarla tercih ediyorlar. Bu güne kadar Fatih, Beykent, Arel üniversitelerin yanı sıra İstanbul Üniversitesi de eğitimlerine başladı. Kültür ve Milli Eğitim Vakfının kuracağı üniversiteler ise önümüzdeki sene kampüs inşaatlarına başlayacaktır”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.