Kritik kar, yağmur ve çığ uyarısı

Kritik kar, yağmur ve çığ uyarısı
Mardin, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde zaman zaman yoğun kar yağışı bekleniyor.
 Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Kütahya, Antalya’nın doğu kesimleri, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevreleri yağışlı geçecek.

Akdeniz kıyı kesimleri ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışlar, Mardin, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacak.

Rüzgar, Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güneyinde kuzey yönlerden kuvvetli, Akdeniz’de kuzey yönlerden çok kuvvetli şeklinde esecek. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek.

Hava sıcaklığı, kuzey, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, batı bölgelerde 2 ila 4 derce artacak. Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güneyinde kuzey yönlerden kuvvetli, Akdeniz'de kuzey yönlerden çok kuvvetli şeklinde esecek.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI 

Akşam saatlerinden itibaren Mardin, Batman, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde zaman zaman yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi, don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara’da kuzey yönlerden fırtınamsı (30-50km/sa), Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güneyinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), Akdeniz'de kuzey yönlerden çok kuvvetli (50-70 km/sa) şeklinde esecek rüzgara karşı çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, iç bölgelerde kar erimeleri, gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde, mevcut kar örtüsü üzerine bugün, yarın ve hafta sonu yer yer yoğun olmak üzere kar yağışı bekleniyor. Yağış nedeniyle dik ve eğimli yamaçlarda çığ düşme riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ: Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Balıkesir çevreleri aralıklı kar yağışlı geçecek. Trakya kesimi ile güneydoğusunda bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar, kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtınamsı (30-50 Km/sa) esecek.

EGE BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Kütahya'nın kuzey kesimleri kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar, kıyı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esecek.

AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğu ilçeleri ile akşam saatlerinden sonra Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, bölgenin kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar, kuzey yönlerden fırtına (50-70km/sa) şeklinde esecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Çok bulutlu, ilk saatlerde Konya, Karaman ve Niğde ile öğle saatlerinde Kayseri ve Sivas çevreleri kar yağışlı geçecek. Rüzgar, güney kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60km/sa) esecek. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu ve bölge geneli kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışlar, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Şanlıurfa çevrelerinde yağmur şeklinde olacak yağışların, Siirt, Batman ve Mardin çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı meydana gelecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı. (1)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu. (4)

ADANA: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı. (11)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçeleri sabah saatlerinde sağanak yağışlı. (10)

ANKARA: Çok bulutlu. (-2)

SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. (2)

ERZURUM: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı. (-5)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu ve aralıklı yağmur zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Yağışlar, akşam saatlerinden itibaren doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacak. (5)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.