Müdür Polat hem kendini hem Başkanı yaktı

Müdür Polat hem kendini hem Başkanı yaktı
Yargılama sonunda Büyükçekmece 2.Asliye Ceza Mahkemesi, Başkan Hasan Akgün'ü 10 ay hapis 343 TL para, Zabıta Müdürü Polat Özer'i 5 ay hapis ve 343 TL para cezasına çarptırdı. Cezaların uygulaması ise 5 yıl süreyle durduruldu.
Müdür Polat hem kendini hem Başkanı yaktı
Esnaf Yaşar Güler, yedi yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesinde galip geldi. Büyükçekmece'de işyerini bir gün yerine 4 gün kapatan Büyükçekmece Belediyesi zabıta Müdürü Polat Özer ile Belediye Başkanı Hasan Akgün'ü mahkemeye verdi.Yargılama sonunda Büyükçekmece 2.Asliye Ceza Mahkemesi, Başkan Hasan Akgün'ü 10 ay hapis 343 TL para, Zabıta Müdürü Polat Özer'i 5 ay hapis ve 343 TL para cezasına çarptırdı. Cezaların uygulaması ise 5 yıl süreyle durduruldu.
 
Olayın Gelişimi
İstanbul Büyükçekmece ilçesi Belediye Başkanı Hasan Akgün, 9 Temmuz 2003 de Ayten Özsoy’a ait Özsoy Gıda, marketi ve Yaşar Güler’e ait Migros Bakkalım’ı bir gün yerine 4 gün kapattı.
Güler hemen kapatma kararına Sulh Ceza Mahkemesinde itiraz etti. Mahkeme kapatma kararını hukuksuz bulup iptal etti. Ama belediye başkanı mahkeme kararını hiçe sayıp, kapattığı işyerini açmadı. Bu suçdan zarar gören, işyerlerinin mevzuata aykırı kapatıldığını söyleyen 2 esnaf Asliye Ceza Mahkemesinde görevi kötüye kullanmaktan dava açtılar. Avukat İsmail Turan’la 8 sene hukuk savaşı veren 2 esnaf, Başkan Akgün ile Zabıta Müdürü Polat'ı mahkum ettirdiler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum