Muhtarlar ve Sivil Toplum Kent Konseyi Peşinde...

Muhtarlar ve Sivil Toplum Kent Konseyi Peşinde...
Büyükçekmece Muhtarları ile Sivil Toplum Kuruluşları Yeni AK Parti İlçe Yönetimin Ziyaret Etti. AKP İlçe Başkanı İlker Gürbüz partisinin çözüm için söz verdiği Devlet hastanesi ve Ulaşım ile ilgili çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarının ve Muhtarlarımız

Büyükçekmece Muhtarları ile Sivil Toplum Kuruluşları Yeni AK Parti İlçe Yönetimin Ziyaret Etti. AKP İlçe Başkanı İlker Gürbüz partisinin çözüm için söz verdiği Devlet hastanesi ve Ulaşım ile ilgili çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarının ve Muhtarlarımızın da katkısını beklediğini, bu kuruluşların siyasi baskılardan kurtulup tarafsız görev yapmaları gerektiğini aksi taktirde hep beraber sorunların altında kalacağımızı özellikle belirtti.

 

Muhtarlardan, sivil toplum kuruluşlarından ve kanaat önderlerinden oluşan kalabalık bir heyet kısa bir süre önce oluşan ilçe teşkilatını ziyaret ederek başarılar dilediler.

 

AKP İlçe Başkanı Gürbüz, Büyükçekmece için elinden geleni yaptığını bundan sonra da yapmaya devam edeceğini, kendisi ve ailesinin birçoklarının aksine Büyükçekmece'de yaşaması nedeni ile sorunları zaten yakından bildiğini hatta birebir yaşadığını, bu sorunları çözerken İlçenin sorunlarının da çözüleceğini ifade etti.

 

Muhtarlar ve Sivil Toplum Kent Konseyi Peşinde...

Sivil Toplum kuruluşları adına konuşan Köksal Çebi söze "Geleceğin dünyasını sivil toplum kuruluşları belirleyecektir" diyerek girdi. Sivil toplum kültürünü oluşturmannın kolay olmadığını, çoğulculuğu benimsemenin, siyasi baskılardan kurtularak böyle her yelpazeden görüş sahipleri ile geniş katılımlı ziyaretler yapılabilmesi aşamasına gelmenin sivil toplumun olgunlaştığı manasına geldiğini, bununda çok sevindirici bir dönüşüm anlamı taşıdığını belirtti.

 

Büyükçekmece'den dün ayrılan Beylikdüzü'nde hemen kurulan Kent Konseyi neden burada yok...

Çebi: "1992 yılında atılan bir imza ile başlayıp 1997 yılından bu yana ülkemizin pek çok yerel yönetiminde uygulanan ve "Kentin Ortak Aklı" anlamına gelen Kent Konseyimizin neden kurulmadığını yetkililerin bu halka anlatması lazım. Kent konseylerinin kurulması yöneticilerin kişisel tercihleri midir? Bunun cevabını bekliyoruz. Belediye yasamızın 9.maddesi mahallelerimizin Muhtarlarımız tarafından , mahalle halkının gönüllü katkısı ile yönetileceğini vazetmektedir. Bundan önce Devlet Hastanesi İmza Kampanyamızda olduğu gibi;İmza Kampanyamızı başlatacağız. Sorumlu Yurttaşlık ve Sorumlu Hemşehrilik bilinci bunu gerektiriyor. Bu aynı zamanda katılımcı demokrasinin gereğidir. Tüm duyarlı Büyükçekmece'lileri hesap sormaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.