Namaz da kılıyorum, rakı da içiyorum

Namaz da kılıyorum, rakı da içiyorum
Büyükçekmece Jimnastik Kulübü önceki gün Belediye Başkanı Hasan Akgün’ü ziyaret etti. Külüp üyesi olan bir bayanın Türkiye siyasetiyle ilgili sorusuna ise Akgün ilginç bir cevap verdi: “Ülkenin geldiği nokta ortadadır. Benim düşüncem, din ile devlet her z
 
Büyükçekmece Jimnastik Kulübü önceki gün Belediye Başkanı Hasan Akgün’ü ziyaret etti. Külüp üyesi olan bir bayanın Türkiye siyasetiyle ilgili sorusuna ise Akgün ilginç bir cevap verdi: “Ülkenin geldiği nokta ortadadır. Benim düşüncem, din ile devlet her zaman ayrı durmalıdır. Herkesin yaptığı kendine. Ben namazını da kılan, rakısını da içen bir insanım.”
 
 Geçtiğimiz gün Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Jimnastik Kulübü üyelerini makamında ağırladı. Üyelerin yakında hayata geçirilecek olan yat limanı projesinden ötürü yeni bir kulüp meskeni istedikleri görüşmede, Akgün sporseverlerin sıkıntılarını dinledi ve çözüm üretme sözü verdi.
 
2002’den bu yana ülkenin durumu bellidir
 
Öte yandan konunun siyasete gelmesiyle birlikte atmosfer aniden değişti. Spor ve ilçe sorunlarının ardından Jimnastik Kulübü üyesi bir bayanın ülke siyaseti ile ilgili “Türkiye siyaseti hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusunaysa Akgün şu cevabı verdi: “2002’den beri ülkede satılan yerler, harcanılan para, her şey ortadadır. Bunu herkes biliyor. Ülkemiz maalesef kötü bir gidişattadır. Ben her zaman bir ülkenin din işleriyle devlet işlerinin birbirinden ayrı tutulmasından yanayım. Herkesin dini kendinedir ve kimsenin yaptığı dini vecibeyi bir başkasına göstermek zorunluluğu yoktur. Örneğin ben, biliyorsunuz namaz kılan bir insanım. Umre’mi de yaptım ve orucumu da tutuyorum. Ancak bunun yanında yeri geldiğinde arkadaşlarımla rakımı da pekala içiyorum. Bunu kimseden saklamıyorum. Çünkü o benim Allah’la aramda olan bir hadisedir” dedi. Akgün’ün bu sözleri makam odasında bulunanlar arasında takdirle karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.