Son mecliste Jet onay…

Son mecliste Jet onay…
Büyükçekmece Belediye Meclisi yıkılacak olan binada Başkan Dr. Hasan Akgün başkanlığında son kez toplandı. Toplantıda daha önce AKP ve CHP arasında tartışmaya yola açan ve komisyonlarda beklemeye alınan Büyükçekmece Yat Limanı Projesi’ne de ‘Jet onay’ gel

Son mecliste Jet onay…

 

Büyükçekmece Belediye Meclisi yıkılacak olan binada Başkan Dr. Hasan Akgün başkanlığında son kez toplandı. Toplantıda daha önce AKP ve CHP arasında tartışmaya yola açan ve komisyonlarda beklemeye alınan Büyükçekmece Yat Limanı Projesi’ne de ‘Jet onay’ geldi. AKP’liler Hukuk Komisyonu’nda maddeyi olumlu oy verip meclise yolladılar.Mecliste ise verdikleri olumlu oyla Yat Limanı projesinde CHP’li Başkan Hasan Akgün’e destek oldular.

 Yat limanına jet onay  

AKP’liler geçtiğimiz Eylül ayında meclis gündemine gelen; Yat limanının bir an önce hayata geçirilebilmesi ve kamu zararının oluşmasına neden olunmaması için, Yat Limanının 2. Kısmının (2.Etap), 2886 Sayılı Yasa uyarınca ihale edilerek “ Uzun Süreli Kiralama” yöntemi ile yaptırılması hususunun, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18.maddesinin (e) fıkrası hükümleri uyarınca müzakeresi ve karara bağlanmasına olumlu oy verdiler. Hukuk komisyonuna havale edilen madde komisyondan oy birliği ile geldi. Oybirliği ile gelen madde Belediye meclisince tekrar oy birliği ile kabul edildi.

Akgün’den AKP İl Başkanına teşekkür

Başkan Akgün’ün üzerinde ısrarla durduğu Yat Limanı Projesi için bir süre önce AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile yaptığı görüşmenin de AKP grubunun karar değiştirmesinde etkili olduğu ortaya çıktı. Akgün oylama sonrasında AKP İl Başkanına teşekkür etti

Yetki iptalleri

Ak Parti Meclis Üyeleri tarafından gündeme Ağustos Meclisin ikinci oturumunda ek olarak ilave ettiği; “Belediye meclisi tarafından daha önce alınmış olan uzun süreli kiralama, yap-işlet, devret ve satış amaçlı meclis kararları doğrultusunda herhangi bir işlem görmemiş parsellerle ilgili yetkinin iptal edilmesi konusu görüşülerek ayrı ayrı oylamaya sunuldu. Plan-Bütçe-Hukuk komisyonlarına havale edilen madde komisyonda 3 CHP  reddine karşılık 6 Ak Parti meclis üyesinin kabul edildi. Komisyondan geçen bu karar meclisçe oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediye hatırası 

Büyükçekmece Belediyesi 2010 Yılı Aralık ayı ikinci meclis oturumu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından kapatıldıktan sonra Belediye Meclis Üyeleri bina yıkılmadan son kez Büyükçekmece Belediyesi önünde hatıra fotoğrafı çekildi.Bundan sonra yıkılacak bina yerine belediye meclis toplantılarının TÜYAP’ta düzenlenecek bir salonda gerçekleştirileceği bildirildi.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.