Taksiciler dert küpü..!

Taksiciler dert küpü..!
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Yahya Uğur Büyükçekmece de Sahil taksi durağını ziyaret etti. Taksicilerin en büyük sorunlarının başında korsan taksicilik olduğunu belirten Başkan Uğur “Ne yazık ki bu işi içimizde yapanlar bile var. Korsanı
Taksicilik meslektir
10 ay önce görevi devralan İstanbul taksiciler esnaf odası başkanı Yılmaz Yahya Uğur, oda olarak amaçlarının taksicilerin de meslekten emekli olmalarını sağlamak olduğunu belirterek “ Taksicilik işsiz kalanların başvuru yeri olmamalıdır. Taksicilik meslek olarak sürdürülmelidir” dedi.
 İstanbul’da 18 bin taksi var
İstanbul taksiciler odasına 7 bin 500 üyesi olduğunu belirten başkan Uğur, 18 bin taksinin hizmet verdiği sektörde plaka sahibi olarak çalışan şoförlerin oranı yüzde 10’un bile altında olduğunu söyledi.
Göreve geldikleri kısa süre içerisinde pek çok görüşme ve önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Yılmaz Yahya Uğur “7-24 açık oda” hizmeti ile sürekli olarak taksi müşterilerinin ve taksicilerin yanında olduklarını belirtti.
Korsan içimizde
Taksicilerin en büyük sorunlarının başında korsan taksicilik olduğunu belirten Başkan Uğur “Ne yazık ki bu işi içimizde yapanlar bile var. Korsanı önlemek için caydırıcı cezalar olması gerekiyor. Şimdiye kadar bizim sorunlarımız konuşuldu ama hep söylemde kaldı. Resmi makamlara yetkili organlara resmi olarak bir müracaat olmadı. Biz yeni yönetim olarak tüm şikayetlerimizi, Sorunlarımızı ve de çözüm yollarını yetkili kurumlara resmi olarak bildirdik” dedi.
Sahil taksiye tam not
Büyükçekmece sahil taksi durağının fiziki yapısını ve çalışanlarını mesleği iyi temsil ettikleri için takdir eden Başkan Uğur durak başkanı ve İstanbul taksiciler meclis üyesi Selim Başaranı ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek kutladı.
Ziyarete İstanbul Taksiciler oda başkanı Yılmaz Yahya Uğur’un yanı sıra oda genel sekreteri, Yönetim kurulu üyeleri, Büyükçekmece Sahil Taksi durak başkanı ve İstanbul taksiciler meclisi Büyükçekmece temsilcisi Selim Başaran, Gürpınar merkez taksi durak başkanı ve İstanbul taksiciler meclisi Beylikdüzü temsilcisi Davut Turhan ve taksici esnafı katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.